Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
Erfgoedweb(/junior)
Erfgoedweb junior is de website van de gemeente Breda en de Cultuurwinkel Breda over de (cultuur)geschiedenis van de stad en haar archeologie, monumenten, architectuur, historisch landschap en levend erfgoed.

De website is speciaal gericht op leerlingen uit groep 5,6,7 en 8 van het primair onderwijs maar kinderen mogen natuurlijk ook op de volwassen versie van Erfgoedweb zoeken. Daarnaast is de website bedoeld als digitaal hulpmiddel in het onderwijs. Docenten uit het voortgezet onderwijs vinden hier meer informatie.Op Erfgoedweb junior kun je via de kaart, de tijdbalk of gewoon via een zoekterm informatie vinden over het verleden van Breda. Per item kun je via de kaart of onder Bekijk ook verder zoeken naar gerelateerde items. 

Erfgoedweb junior is ook bedoeld als digitaal lesmateriaal in de klas. De website is gebaseerd op de tien tijdvakken van de Commissie de Rooij, die vertaald zijn naar de Bredase geschiedenis: Het Bredaas Verhaal. Dat betekent dat je als leerkracht de informatie van de website kunt gebruiken om bijvoorbeeld de geschiedenisles te verrijken met een Bredaas thema. 

Aan de rechterzijde vind je ook de knop Schrijf geschiedenis! Omdat alles wat vandaag gebeurt morgen al weer geschiedenis kan zijn, willen we dat ieder kind de kans krijgt om datgene wat hij of zij leuk of belangrijk vindt, toe te voegen aan onze tijdbalk. Dat mag een persoonlijke gebeurtenis zijn maar ook de resultaten van een schoolproject. Onze redactie zorgt er voor dat het wel allemaal leuk en netjes blijft. 

© Cultuurwinkel Breda