Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
30 04 2015
Word jij De Nieuwe Vincent?
Ben jij tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord-Brabant? Doe dan mee met de zoektocht naar De Nieuwe Vincent! Meedoen?


Maak een profielpagina aan op www.denieuwevincent.nl en upload maximaal 3 van jouw mooiste 2D-werken: een tekening, schilderij of collage. Je hebt tot 30 juni 2015 de tijd.

In de eerste week van juli 2015 gaat een deskundige jury alle inzendingen bekijken. Iedereen krijgt dus nét voor de zomervakantie een berichtje. 45 jongeren krijgen de kans om deel te nemen aan deze talentenronde. Op zaterdag 29 augustus start het talentenprogramma. In de maanden daarna volgt deze groep diverse workshops op zaterdagmiddag en er worden bezoeken gebracht aan kunstenaarsateliers en musea. Uiteindelijk wordt er van alle deelnemers een prachtig werk tentoongesteld in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch! Uit deze groep wordt in december 2015 een winnaar gekozen: De Nieuwe Vincent van 2015!

Deze Vincent krijgt de Jan Naaijkensprijs Junior aangeboden van het Noord-Brabants Genootschap. Met dit geldbedrag kan de winnaar zijn of haar tekentalent verder ontwikkelen. 

© Cultuurwinkel Breda