Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
07 03 2013
Wissels staan op groen voor Cultuureducatie met kwaliteit
De aanvraag die Cultuurwinkel Breda heeft gedaan bij het Fonds voor Cultuurparticipatie is gehonoreerd!
Dat betekent dat we de doorgaande leerlijn gaan implementeren in het cultuuronderwijs in Breda: bij scholen en culturele instellingen.


Er komt een programma erfgoed en beeldcultuur voor alle dubbele leerjaren.Scholen wordt het mogelijk gemaakt om zelf een keuze te maken in het programma aanbod aanvullend op hun eigen activiteiten op school. Voor de scholen die willen biedt Cultuurwinkel Breda ondersteuning bij het implementeren van een doorgaande leerlijn op maat. Interesse? Meld je aan.
De omgeving van de school speelt een belangrijke rol. Wanneer er scholen zijn die met culturele instellingen uit hun eigen omgeving willen samenwerken, meldt je aan voor het ‘Partner programma’.
Hoewel de nadruk ligt op het basisonderwijs, proberen we zo veel als mogelijk het voortgezet onderwijs mee te nemen in deze ontwikkeling.

In mei publiceren we de doorgaande leerlijnen: voor cultuureducatie algemeen en voor de disciplines beeldcultuur, erfgoed, dans, beeldend, drama, muziek en literatuur. Dan kan iedereen er zelf mee aan de slag! In de nieuwsbrief zullen we oproepen doen aan scholen en instellingen om actief deel te nemen aan het programma. Mocht je zelf ook al ideeën en wensen hebben, neem vooral contact met ons op! 

© Cultuurwinkel Breda