Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
05 03 2015
Wie wint de Brabantse Erfgoedprijs?
Toen en toekomst reiken elkaar de hand. Dat is de achtergrond van de Brabantse Erfgoedprijs; een tweejaarlijkse prijs die zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. De Brabantse Erfgoedprijs 2015 bestaat uit een geldbedrag van €10.000,- en een begeleidingstraject door Erfgoed Brabant specifiek gestoeld op de behoeften en wensen van het winnende project.

De Brabantse Erfgoedprijs richt zich op:

  • Projecten en activiteiten die door nieuwe vormen van samenwerking erfgoed naar nieuwe dimensies brengt en erfgoed anders inzetten.
  • Projecten die verrassende verbindingen met andere sectoren tot stand brengen met erfgoed als vertrek- of eindpunt.
  • Projecten en activiteiten die de bestaande (digitale)middelen innovatief gebruiken om een breed of nieuw publiek toegang tot de collectie te geven.
  • Projecten die agenda zettend zijn, zowel binnen als buiten het erfgoedveld.

Kortom, de Brabantse Erfgoedprijs is geen life time award, maar juist een prijs om talent aan te sporen. De Brabantse Erfgoedprijs is een initiatief van Erfgoed Brabant in nauwe samenwerking met de Provincie Noord-Brabant. Voor een beknopte beschrijving, download de flyer. 

Aanmelden
Heb of ken je een project dat voldoet aan de criteria? Meld het dan voor 30 april 2015 aan via het indieningsformulier. De exacte criteria van de Brabantse Erfgoedprijs 2015 en de jury die de inzendingen beoordeeld staan beschreven op de website van Erfgoed Brabant.

De aangemelde projecten worden geplaatst op een longlist. Uit deze longlist wordt door de jury van de Brabantse Erfgoedprijs 2015 een short list samengesteld. Het publiek kan vervolgens een stem uitbrengen op een project op deze shortlist en daarmee bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt. De winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2015 zal bekend gemaakt worden tijdens de Award Ceremony, die plaats vindt tijdens de Dutch Design Week in oktober.

 
Uitreiking Brabantse Erfgoedprijs 2013


 

© Cultuurwinkel Breda