Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
10 10 2019
Warnet workshop leerkrachten waardevol!
Een voorstelling waarin associëren centraal staat. Met 1 acteur in 44 rollen. Het speelt zich af in een kubus, die eigenlijk geen kubus is. Tijdens de workshop, ter voorbereiding met de klas, maakte Juup, alleen al door een paar vragen, de relatie met andere schoolvakken: taalvorming, woordenschat, samenwerken, associëren, ruimtelijk inzicht ons zeker duidelijk.

Educatiemedewerker Juup Luijten gaf ons ter voorbereiding op de voorstelling Warnet gemaakt door Schipper en van Gucht, een paar inspirerende handvatten. We werden aangespoord tot het maken van o.a. een kubus en het in elkaar zetten van een "vragenvouwer" . We associeerde er lustig op los. De leerkrachten van basisschool De Toermalijn waren enthousiast. De meerwaarde om vooraf mee te doen aan een dergelijke workshop is er zeker volgens hen.

Dat de opkomst van andere scholen dit keer laag was heeft vooral te maken met werkdruk en keuzes die daarbinnen gemaakt worden. Ook het tijdsstip en de duur van de workshop werd genoemd tijdens de belronde. We proberen daarbij ook rekening te houden met scholen die tot 14.00 uur lesgeven. De informatie werd op tijd verzonden zo ook de reminders bereikte de juiste mensen in de scholen.
De suggestie werd gedaan om in de toekomst de voorbereiding op receptief aanbod op 1 middag te doen met alle aanbieders.  Goede tip die we zeker onderzoeken. 

© Cultuurwinkel Breda