Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
06 03 2017
Vier pilotprojecten VO: schrijf je snel in.
Heb je zin in een leuk pilotproject om samen met je klas uit te voeren, lees dan de uitgebreidere informatie onder de 4 pilotprojecten waarbij de organisatoren op zoek zijn naar gemotiveerde docenten en leerlingen.

1. Dansnest: 'Performing the city'

Zoekt een school (bovenbouw havo/VWO) om een samenwerking mee op te zetten. Uitgangspunt is de voorstelling ’Around us’ waarbij in reactie op de architectuur van het station een bijzondere choreografie werd getoond waarbij bezoekers een koptelefoon kregen waarmee ze de muziek hoorden en met de dansers 'meeliepen' die op verschillende plekken in het station dansten.Nu komt er een vervolg op het project. De elementen die in dit stuk zitten zoals Dans, Muziek, Architectuur en Beeldende Kunst geven tal van aanleidingen om dit in een breder onderwijsperspectief te brengen.

2. De Uitvindfabriek: 'Zelf een gezond drankje ontwerpen'

Samen met het bedrijf Thermo Fisher organiseert De Uitvindfabriek in maart en april een BrainTrigger Challenge voor de eerste 2 jaren van het Voortgezet Onderwijs. Tijdens een bezoek aan dit bedrijf in Breda kunnen leerlingen met speciale analyse-apparatuur onderzoeken welke stoffen in verschillende (fris)dranken zitten. Ze gaan terug naar school met de opdracht om zelf een gezonde drank te ontwikkelen en deze te presenteren. Scholen kunnen per e-mail hun interesse voor deelname (gratis) doorgeven via info@uitvindfabriek.nl. Reageer snel, want vol is vol!

3. Scapetown: 'Een stad vol raadsels en geheimen'

Bouwmensen is in samenwerking met De Ontdekfabriek gestart met een waanzinnig project: Scapetown. Door middel van een lesprogramma worden leerlingen uitgedaagd een ontwerp te bedenken voor een Escape-room. Een ruimte waaruit je moet ontsnappen door het kraken van een code. Ontwerpen, samenwerken, handvaardigheid, plannen, social media, presenteren, digitale technieken, het zit er allemaal in. Dit landelijke project laat scholen tegen elkaar strijden en de beste online presentaties winnen een ticket naar Scapetown: de grootste escape-room van de wereld wordt namelijk in juni in Eindhoven gebouwd. Meer info of aanmelden (gratis): Scapetown

4. MEC Wolfslaar: 'Zero Trash: the movie'

MEC Wolfslaar zoekt een of twee pilotscholen voor Zero Trash: the movie, een project rond zwerfvuil . Het project is ontwikkeld ism SNENS. Het gaat om 1 of 2 scholen met maximaal 8 brugklassen voor deze pilot. Tijdsinvestering per klas: 1 lesuur gastles, 2x2 of 1x4 uur workshop film maken; huiswerk; presentatie. Periode: bij voorkeur eerste half jaar 2017. Er zijn geen kosten aan verbonden.

'Zero Trash Breda, the movie' is een filmwedstrijd voor eerstejaars scholieren uit gemeente Breda over zwerfafval. Welk duo bedenkt en verbeeldt het beste een oplossing voor het zwerfafvalprobleem in je eigen omgeving? Welke video wordt 'het beste filmpje van Breda'?

Zero Trash Breda combineert, film, theater en social media in een educatieve wedstrijdvorm. Het project draait al meerdere jaren in Tilburg en heeft daar haar succes bewezen. SNENS mag het project nog dit schooljaar ook in gemeente Breda gaan opzetten en is dus op zoek naar 2 scholen / 8 klassen die mee willen doen aan de Bredase pilot. Deelname is helemaal GRATIS! Om je aan te melden of voor meer informatie stuur je een bericht aan Nancy Swaanen van SNENS: nancy@snens.nl 

© Cultuurwinkel Breda