Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
16 05 2017
VACATURE: Cultuurcoach VO
De stichting CultuurStation geeft in Eindhoven inhoud aan de functie van de intermediair tussen het onderwijs en het lokale culturele veld. Ons doel is om het culturele vermogen van de leerlingen samen met de school te ontwikkelen. Daarvoor bemiddelen wij tussen het onderwijs en de aanbieders, onderhouden we het netwerk en zijn we het kenniscentrum voor cultuureducatie binnenschools. Voorheen droeg CKE hier zorg voor, vanaf 1augustus is CultuurStation een zelfstandige en onafhankelijke organisatie.

Voor de versterking van ons team zoeken wij een Cultuurcoach voor het voortgezet onderwijs cultuureducatie M/V (60 % dienstverband)


Functiebeschrijving

Je onderstreept het belang van cultuureducatie voor kinderen en jongeren. Je hebt een warme relatie met het primair onderwijs en een scherp oor voor wat er leeft. Je bezoekt de scholen regelmatig, kunt vraaggericht werken en neemt daarop initiatieven. Bijvoorbeeld voor de bemiddeling voor een aanbieder,  een scholingstraject of een netwerkbijeenkomst. Je draagt eveneens zorg voor de administratieve afwikkeling van de activiteiten en bewaakt de kosten in relatie tot het beschikbare budget.

Taken

Het bemiddelen tussen het voortgezet onderwijs en het culturele veld n.a.v. een vraag van het onderwijs
Het ontwikkelen en organiseren van stedelijke projecten waarbij meerdere disciplines en partners betrokken zijn
Het ondersteunen van het cultuurbeleid op de scholen en de uitvoering
Het organiseren van netwerkbijeenkomsten en studiedagen
Het zorgdragen voor de administratie van de activiteiten

Wij zoeken iemand die

Een relevante  opleiding  heeft op HBO niveau of gelijkwaardig daaraan (bijvoorbeeld Lerarenopleiding, CMV of  Kunstacademie)
Zich thuis voelt bij de rol als verbinder van kunst en onderwijs, waarin de vraag van het onderwijs centraal staat
Aantoonbare werkervaring heeft met het voortgezet onderwijs en oog heeft voor diens wensen en mogelijkheden
Aantoonbare affiniteit heeft met de wereld van de kunsten ( het liefst in regio Eindhoven)
Op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen het kunst- en cultuuronderwijs
Woonachtig is in regio Eindhoven
Een goede beheersing van de Nederlandse taal heeft
Beschikt over uitstekende contactuele en sociale vaardigheden
Recente en ruime werkervaring  heeft  met MS-office

Wij bieden:
Een afwisselende baan binnen een klein team in een informele werksfeer. Een arbeidsovereenkomst  van 1 september  2017 tot 1 april 2018. Daarna behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden. Ons team bestaat uit 4 mensen en de directeur  aan wie je rapporteert. Salariëring sluit aan bij de CAO Kunsteducatie, schaal 8 (minimaal €2371  – maximaal € 3718 bruto per maand bij een fulltime dienstverband)

Informatie en solliciteren
Sollicitaties voorzien van een CV kunnen tot en met 2 juni  worden gestuurd naar CultuurStation  ter attentie van: Beppie Remmits,  Postbus 812, 5600 AV Eindhoven. E-mail: beppie.remmits@cultuurstation.nl . Bij haar kun je ook informatie verkrijgen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 22 of 23 juni 2017. 

© Cultuurwinkel Breda