Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
04 06 2014
Uit De Culturele Ladekast: MOTI Meetlat
Hoe pas je de Culturele Ladekast toe in het (educatieve) aanbod van een culturele instelling? MOTI ontwikkelde de MOTI Meetlat, een instrument om educatie vanaf start een volwaardige plek te geven in het culturele aanbod. Die willen we jullie niet onthouden!

Het overheidsprogramma Cultuureducatie met kwaliteit stimuleert cultuuraanbieders om hun educatieprogramma’s aan te laten sluiten bij het curriculum van het onderwijs. Cultuurwinkel Breda zet deze middelen ook dit jaar om een aantal bestaande aanbieders, zoals Irene Laros en Muzipo poppentheater, hun programma's te laten herijken. Afgelopen jaar waren het Bredaas Museum, de Grote Kerk, Het Stadsarchief, MOTI, Tiuri en Chassé de gelukkigen. Alle nieuwe programma’s van De Ontdekking worden vanaf de start langs de lat van de Culturele Ladekast, de leerlijn voor cultuureducatie, gelegd.

MOTI - Museum of the Image - ontwikkelde, in samenwerking met Cultuurwinkel Breda, haar eigen MOTI Meetlat. Het is een inspirerende en kleurrijke tool die de MOTI medewerkers direct (vooral intern) gaan inzetten bij de ontwikkeling van de nieuwe programma’s. Hierdoor krijgt educatie vanaf de start de aandacht van de programmamakers en neemt het een volwaardige plek in. Het leek MOTI en Cultuurwinkel een goed idee om deze tool te delen met het veld.

Kijk ernaar, speel er mee en laat je inspireren door de MOTI Meetlat, vers van de pers en geheel gebaseerd op de uitgangspunten van de Culturele Ladekast, de leerlijn voor cultuureducatie. Een positieve ontwikkeling die bijdraagt aan een gezamenlijke referentiekader voor kunst- en erfgoededucatie. 

© Cultuurwinkel Breda