Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
19 03 2015
Terugblik op een geslaagde VO inspiratiedag
Op donderdag 5 maart 2015 organiseerde Kunstbalie samen met ons de jaarlijkse ‘Inspiratiedag VO - Kunsteducatie in de 21e eeuw’ in Podium Bloos in Breda.

Zoals voorgaande edities was het weer een inspirerende dag vol workshops, kunst-confrontaties en presentaties waarin de nieuwste en meest actuele ontwikkelingen op het gebied van cultuureducatie in het voortgezet onderwijs terugkwamen. Zo werd er ingegaan op de termen ‪#onderwijs2032, 21st Century Skills, Cultuureducatie met Kwaliteit en Makers-onderwijs. Er werd besproken wat die veranderingen voor het onderwijs bij jou op school betekenen en hoe jij er als persoon en als kunstvakdocent mee aan de slag kan. Want is het naast 'wat' we onze leerlingen leren, en 'hoe' we ze dat leren niet ook belangrijk van 'wie' ze dat leren? Op de Inspiratiedag onderzochten we samen de kansen om kunst en cultuur weer stevig op de kaart te zetten!

Een aantal reacties van de deelnemers:

'Fijn om een strak geregisseerde dag mét inhoud mee te mogen maken'

'Inspiratie, aanzet tot nadenken en motor voor vernieuwing'

Aanwezige docenten beoordeelden de inspiratiedag met een 7.4. waarbij vooral 'inspiratie', 'contacten', 'een boeiend thema en de praktische vertaling daarvan' werden benoemd als sterke punten.

Daarbij zijn er veel suggesties gegeven voor invulling van de volgende editie. Dank voor jullie enthousiaste deelname!  

© Cultuurwinkel Breda