Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
09 02 2017
Stedelijk Museum Breda zet hele stad aan het werk
Cindy Beck is hoofd educatie en participatie van het Stedelijke Museum Breda, voortgekomen uit MOTI en het Breda’s Museum,. Wat kunnen we verwachten van het educatieve aanbod in het nieuwe museum dat deze zomer geopend wordt ?

Cindy: “In het museum van en voor de stad ontmoeten erfgoed en beeldcultuur elkaar. In het voormalige MOTI worden tentoonstellingen ingericht die ingaan op de geschiedenis van de stad, in een hedendaagse vorm. Zo wordt het 750 jarig bestaan van Breda in beeld gebracht aan de hand van portretten en stadsgezichten. De eerste tijdelijke tentoonstellingen gaan over de Vrede van Breda en over een fantastische collectie kazuifels (opperkleed gedragen door priesters) van Stedelijk Museum Breda. In het laatste geval werkt kunstenaar Frederik Heyman aan een veelbelovende, vernieuwende presentatie.

De museumwinkel aan de Boschstraat wordt momenteel omgebouwd tot een tentoonstellingsruimte genaamd ISM Breda. De nieuwe stadcurator gaat in gesprek met partners uit de stad, zoals culturele instellingen, wijkverenigingen, scholen, kunstenaars. Met als doel om, zoals de naam doet vermoeden, in samenwerking met de partners en inwoners van Breda invulling te geven aan dit deel van het museum.

De tentoonstellingen bieden kans om maatschappelijke thema’s als identiteit en burgerschap uit te werken in aanbod voor kinderen en jongeren. Het educatieve programma gaat uit van een onderzoekende houding van de leerling, waarbij de leerkracht of docent een coachende rol heeft. 

Nog even geduld dus. Maar Stedelijk Museum Breda doet al in maart/april een oproep aan ons! Het project Breda Kleurt zet de hele stad aan het werk. Prenten van De Vrede van Breda worden momenteel al ingekleurd door hedendaagse kunstenaars en comic-tekenaars en ook wij mogen aan de slag met de nieuwsprenten van Romeijn de Hooghe.  Pak alvast je kleurpotloden maar uit de kast!”.

info@stedelijkmuseumbreda.nl 

© Cultuurwinkel Breda