Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
02 09 2015
Opening cultureel schooljaar
Woensdag 30 september openden wij het culturele schooljaar. Ruim 120 leerkrachten, docenten, educatiemedewerkers en relaties waren daarbij.

PO Leerkrachten volgden de eerste van een reeks van vier vaardigheidstrainingen op diverse locaties in de stad. Deze trainingen haken aan bij de programma’s van deel 2 in de leerlijn van De Ontdekking, waarmee basisscholen de komende jaren een extra impuls geven an dans, muziek, beeldende vorming, beeldcultuur, erfgoed, drama of dans.  
 
VO en Culturele instellingen Docenten van het VO en andere geïnteresseerden bezochten onder leiding van Simone Dresens de GDFB expositie Everyda(y)ta op het Centraal Station. Daarna vertelde information designer Richard Vijgen hoe hij zijn creativiteit en beeldende skills inzet om dagelijkse facts & figures inzichtelijk te maken. 
Rose Noel maakte een Pinterest-pagina met inspiratie & informatie rondom het GDFB, direct te gebruiken in de klas!
 
Gezamenlijke afsluiting vond plaats in de Stadsgalerij, waar we te gast waren bij Graphic Design Festival Breda. De Bredase wethouder van onderwijs Miriam Haagh kreeg hier de  Vermogenskaarten overhandigd, een praktisch hulpmiddel bij de uitvoering van De Culturele Ladekast. Zij benadrukte in haar openingswoord de creatieve inspiratie die je overal binnen en buiten school kunt ontvangen. Zowel van elkaar als van de kinderen, maar ook van evenementen en projecten zoals bijvoorbeeld het GDFB. 
 
Tijdens de borrel was er gelegenheid om te praten over cultuuractiviteiten voor komend schooljaar, onder het genot van de creatieve versnaperingen van Ravanello. Bekijk op onze Facebook-pagina de foto's van deze geslaagde middag!


 

© Cultuurwinkel Breda