Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
26 02 2015
Ontdek de nieuwe Ontdekking!
Op 11 maart 2015 zijn directies, ICC-ers en andere geïnteresseerden van harte welkom bij de presentatie van de hernieuwde Ontdekking. De bijeenkomst vindt plaats op KBS de Liniedoorn, Baliendijk 78, van 13.00-15.00 uur.

Het officiële startsein voor de hernieuwde Ontdekking  wordt om 13.30 uur gegeven door onze Wethouder van Onderwijs, Miriam Haagh. Zij wordt geintroduceerd door directeur bestuurder van Nieuwe Veste Gertjan Endedijk. Dan volgt een introductiefilm en uitleg over de nieuwe opzet van De Ontdekking door Femke van de Wiel, coördinator van Cultuurwinkel Breda. Om af te sluiten met de cultuureducatie in de praktijk door Antoinet Sommers, directeur van de Liniedoorn. Er is uiteraard volop gelegenheid om vragen te stellen.

Het cultuurmenu De Ontdekking wordt ruim 10 jaar verzorgd door de culturele instellingen van Breda. Deze samenwerking met de instellingen maakt een betaalbaar menu mogelijk, doordat de gemeente Breda dit financieel ondersteunt. Om tegemoet te komen aan de wensen van het onderwijs is De Ontdekking geoptimaliseerd. In een samenwerking tussen de vijf grote Brabantse steden werd De Culturele Ladekast ontwikkeld.  Hiermee geven scholen en instellingen hun eigen doorlopende leerlijn vorm, op maat van de school. De nieuwe opzet van De Ontdekking is daarmee gebaseerd op de ontwikkeling van de culturele vermogens van de leerling, het kennismaken met de kunst en cultuur disciplines, de culturele instellingen in Breda en de keuze van de school.

Vanaf 11 maart brengt Cultuurwinkel Breda met de cultuurcoaches op verzoek een bezoek aan elke basisschool om de ambities van cultuuronderwijs te bespreken. Op basis daarvan stelt iedere school haar eigen Ontdekking samen. 
Op woensdag 15 april a.s. presenteren de culturele instellingen hun aanbod tijdens een informatiemarkt. De afgelopen jaren vond deze presentatie aan het begin van het schooljaar plaats.
Na de presentatiemiddag maakt de school haar plannen concreet voor het komende schooljaar door vanaf 18 mei de programma’s in te roosteren via de website van Cultuurwinkel Breda.

We zien je graag op 11 maart en 15 april!

Belangrijke data en onderwerpen op een rij:
1. Presentatie De Ontdekking op 11 maart 2015  - van 13 tot 15 uur-  BS Liniedoorn Breda. Informatie Nieuwe Ontdekking
2. Scholenbezoek in periode ma 16 maart t/m vrij 10 april 2015 (onder of na schooltijd)
3. Presentatiemiddag programma De Ontdekking door culturele Instellingen op 15 april voor leerkrachten basisscholen
4. Roosterperiode De Ontdekking voor scholen van 18 mei - 18 juni 2015 

Voor informatie over deelname aan de presentatie op 11 maart of afspraken over het schoolbezoek in de periode 18 mei – 18 juni kunt u contact opnemen met Peter Korz, medewerker Cultuurwinkel Breda, dagelijks te bereiken van 14 -18 uur via 076 - 529 43 41 of peter@cultuurwinkelbreda.nl
    
Voor inhoudelijke vragen over de nieuwe Ontdekking en de Culturele Ladekast kunt u contact opnemen met Femke van de Wiel of Astrid Nooij – bereikbaar op Cultuurwinkel Breda op verschillende werkdagen – via 076 - 529 43 41, femke@cultuurwinkelbreda.nl of  astrid@cultuurwinkelbreda.nl 

© Cultuurwinkel Breda