Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
05 02 2015
Ontdek de nieuwe Ontdekking!
Wethouder Mirjam Haagh geeft op woendag 11 maart het startsein op basisschool de Liniedoorn voor de hernieuwde Ontdekking.
Directies en ICC-ers van de Bredase basisscholen zijn van harte welkom van 13.30-14.30 uur.


De Ontdekking is het cultuurmenu voor de Bredase basisscholen en wordt ruim 10 jaar verzorgd door de culturele instellingen van Breda. Daar zijn we trots op en dat houden we graag zo. Maar we maken ook gebruik van de kansen die er zijn om cultuuronderwijs te optimaliseren. Daarom hebben we De Culturele Ladekast ontwikkeld, waarmee scholen en instellingen hun eigen doorlopende leerlijn kunnen vormgeven, op maat van de school. De nieuwe opzet van De Ontdekking 2015/16 is daarop gebaseerd: op de ontwikkeling van de culturele vermogens van de leerling, het kennismaken met de kunst- en cultuurdisciplines, de culturele instellingen in Breda en de keuze van de school.

Daarmee kan iedere school een impuls geven aan het vormgeven van cultuuronderwijs op hun school. Naast het cultuurmenu De Ontdekking introduceren we de nieuwe opzet waarmee we de basisscholen willen ondersteunen en stimuleren om cultuuronderwijs te verankeren in hun school naar hun eigen ambitie.
Een brief met informatie en uitnodiging volgt binnenkort.
 

Vanaf woensdag 11 maart komen Cultuurwinkel Breda met de cultuurcoaches graag langs elke basisschool om te bespreken wat hun ambities zijn voor cultuuronderwijs. Op basis daarvan kan je iedere school haar eigen Ontdekking samenstellen. Je ontvangt hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Op woensdag 15 april zullen de culturele instellingen hun aanbod presenteren en kunnen er concrete plannen worden gemaakt voor schooljaar 2015/16, dat vanaf 18 mei t/m 18 juni 2015 geroosterd kan worden.
 

Dus zet in je agenda: 11 maart en 15 april! 

© Cultuurwinkel Breda