Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
01 09 2014
Nieuwe Veste ontmoet BredaPhoto
Stichting Nieuwe Veste en BredaPhoto organiseren leuke activiteiten rondom het BredaPhoto thema ‘Songs From the Heart’. Een knallend programma met workshops, exposities en andere activiteiten voor iedereen. Met de samenwerking met BredaPhoto wil Nieuwe Veste zoveel mogelijk Bredanaars de kans geven kennis te maken met verschillende kunstdisciplines en hen inspireren hun talenten verder te ontwikkelen.

Stichting Nieuwe Veste en BredaPhoto hebben hiervoor een speciaal programma gemaakt rondom het BredaPhoto thema ‘Songs From the Heart’. Een greep uit het programma:

Expositie BN de Stem Fotostripwedstrijd
Samen met BredaPhoto schreef BN DeStem een fotowedstrijd uit. Het is niet zomaar een wedstrijd. Het is een wedstrijd waarbij de deelnemers worden uitgedaagd een authentieke fotostrip te maken. Zo'n strip kan bestaan uit een of meerdere foto's. Die foto's vertellen samen, voorzien van tekst(ballonnen) een verhaal. De resultaten worden van 20 september t/m 24 oktober 2014 geëxposeerd op de Muziekafdeling bij Nieuwe Veste.

Open Podium
Laat je eigen ‘Song Fom the Heart’ horen of zien! Op vijf zondagen tijdens het festival is het podium voor jou. Laat jezelf zien en horen, of kom luisteren! Schoolbands, zangtalenten, dansgroepen en andere podiumdieren laten hun ‘Song From the Heart’ zien in Bibliotheek Breda. We zijn op zoek naar deelnemers voor zondag 14, 21, 28 september, 19 en 26 oktober 2014  (14-16 uur). Meedoen? Meld je aan via bibliotheekbreda.nl

Expositie Masterclass
Onder professionele begeleiding halen fotografen in een aantal Masterclasses het beste uit zichzelf.
De eindresultaten worden tijdens het festival geëxposeerd in Bibliotheek Centrum van 11 september tot en met 26 oktober. Op zaterdag 20 september om 15.30 uur wordt de expositie feestelijk geopend.

Phototalentweekend
Op zaterdag 20 september kunnen amateurfotografen in gesprek gaan over hun werk met professionele fotografen. Inschrijven kan via: masterreview@bredaphoto.nl.
Op drie zondagen: 21 september en 5 en 26 oktober kan iedereen meedoen aan ééndaagse workshops van 10.00 tot 16.00 uur. Vakdocenten van Nieuwe Veste vertellen alles over straatfotografie of werken met studiolicht. Inschrijven via phototalent@bredaphoto.nl.

Fotografie meets …
Vanaf 27 september kan iedereen op vier zaterdagen onder begeleiding van vakdocenten op zoek naar een synergie tussen Fotografie en Muziek, Theater, Dans of Schrijven. In alle workshops wordt gewerkt met het thema van BredaPhoto  ‘Songs From the Heart’. Inschrijven voor één of meerdere workshops kan via www.nieuweveste.nl/zomeraanbod. Ervaring is niet nodig, een flinke portie enthousiasme is voldoende

Eindpresentatie
Tijdens een spetterende happening op Belcrum Beach op zaterdag 25 oktober worden de resultaten van de diverse activiteiten van Nieuwe Veste ontmoet BredaPhoto gepresenteerd. De toegang is gratis.


Eerder deze zomer organiseerde Nieuwe Veste al de volgende activiteiten in dit kader: 

En Plein Public: Maak een filmscène in één uur
Tijdens En Plein Public verzorgde Nieuwe Veste zes vrijdagavonden en één zondag in de zomervakantie na de kindervoorstelling een gratis workshop voor kinderen tussen 6 en 12 jaar in verschillende wijken. In iedere workshop werd een filmscène gemaakt en na zeven keer ontstaat er een echte film. De film wordt vertoond tijdens de eindpresentatie van BredaPhoto op zaterdag 25 oktober bij Belcrum Beach.

Zomerkunst
In de laatste week van de zomervakantie konden kinderen tussen 6 en 12 jaar Zomerkunst maken bij Nieuwe Veste. De kinderen gaan aan de slag in vier workshops met een instrument, een camera, op het toneel en dansbeats. Op beide dagen waren om 16.00 uur de ouders, broertjes, zusjes, familieleden, vrienden en kennissen van harte welkom om het eindresultaat te komen kijken.

Vind alle activiteiten op nieuweveste.nl of bibliotheekbreda.nl 

© Cultuurwinkel Breda