Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
08 12 2016
Nieuwe Makersbase vanaf februari 2017
Fablab Breda en Stichting Nieuwe Veste gaan intensief samenwerken met het doel om een makersplaats in te richten. De makersplaats wordt een plek waarin Bredanaars kennis kunnen maken met nieuwe technologie en onderzoeken welke mogelijkheden deze bieden.

Het gaat hierbij om technieken als 3D-printen, robotica, programmeren en lasersnijden, maar ook de mogelijkheden van het werken met traditionelere technieken zoals filmen, animaties maken en vloggen komen aan bod. De Makersbase is bedoeld voor alle leeftijden, maar de programmering is in eerste instantie voornamelijk gericht op jongeren van 12 – 24 jaar zowel binnenschools als buitenschools. Er zal daarnaast ook thematisch gewerkt worden in projecten voor het onderwijs, waarbij leerlingen creatieve oplossingen bedenken voor maatschappelijke vraagstukken. Scholen in Breda krijgen na de start een uitnodiging om een kijkje te komen nemen.

De Makersplaats krijgt een plaats binnen Bibliotheek Centrum. Er komen vaste openingstijden waarin een makerscoach uitleg kan geven en kan begeleiden bij het gebruik van de apparatuur. Voor de inrichting en het opstellen van een programma wordt nauw samengewerkt met Charlotte Jansen, de oprichter van Fablab. Het Fablab, dat momenteel nog gevestigd is aan de Veilingkade in Breda, verhuist begin januari waarna stapsgewijs de nieuwe makersplaats toegankelijk zal worden gemaakt voor de bezoekers. 

Ter zijner tijd komt er meer informatie op de website van de Nieuwe Veste en Bibliotheek Breda. Voor vragen kun je terecht bij Rose Noël en Diantha de Vries 

© Cultuurwinkel Breda