Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
29 08 2015
Nieuw schooljaar begint met nieuwe Ontdekking!
Op alle basisscholen zijn in het voorjaar van 2015 de cultuurcoaches en medewerkers van Cultuurwinkel Breda langs geweest om te spreken over cultuuronderwijs. Hierin is ook de opzet van De nieuwe Ontdekking besproken. Er is hard gewerkt om het hernieuwde aanbod aan te bieden in de doorlopende leerlijn waarin de kennismaking centraal staat met de culturele vermogens, de disciplines en de culturele omgeving. Dat is Deel 1 van De Ontdekking. In Deel 2 kiest de school voor een specifieke discipline.

Hieronder vragen we je je aandacht voor verschillende zaken betreffende De Ontdekking: inhoud, rooster, poster en de Opening van het schooljaar op woensdagmiddag 30 september.

AANBOD
De Ontdekking Deel 1 en Deel 2 op de website van Cultuurwinkel Breda. Klik hier

ALGEMENE ROOSTERS
De Ontdekking Deel 1 en Deel 2 op de website van de kce-gids (kce = kunst en cultuur educatie). Nog niet alle roosters zijn compleet ingevuld. Bij een aantal onderdelen (vooral in Deel 2) zullen aanbieders vanaf september 2015 nog contact opnemen om afspraken te maken die vervolgens in het rooster worden vermeld. Klik hier

AFZONDERLIJKE SCHOOLROOSTERS
Om je specifieke schoolrooster in te zien en de ingevoerde schoolgegevens te controleren en actueel te houden, kun je op de homepage van de kce-gids inloggen met de schoolcodes.
Evaluaties van het aanbod zijn voor leerkrachten van de eigen school zichtbaar via een icoontje dat op het einde van de roosters is aangebracht. Via ‘bestelhistorie’ zijn de ingevulde evaluaties te vinden.

OPROEP POSTERS DE ONTDEKKING 15/16
Alle scholen kunnen vanaf heden minstens 2 en maximaal 6 nieuwe posters ophalen bij de balie van Nieuwe Veste Breda. De posters zijn per stel met een elastiekje opgerold.

KEUZE LEERLIJN DISCIPLINES
Met bijbehorend aanbod in Deel 2 van De Ontdekking, gekozen door aantal scholen: muziek 12x, dans, 9x, drama 8x, erfgoed 8x, beeldende vorming 5x, beeldcultuur 4x.

OPROEP VAARDIGHEIDSTRAINING en OPENING SCHOOLJAAR
Op woensdagmiddag 30 september worden leerkrachten uitgenodigd voor de eerste Vaardigheidstraining (van 14 tot 15.30 uur) die hoort bij de discipline leerlijn. Aansluitend volgt in de Stadsgalerij Oude Vest (terrein Chassé park) de Opening van Schooljaar 15/16 (programma van 16 tot 17 uur, met borrel en uitloop tot 18 uur)

OPROEP KUNSTBALIE
Kunstbalie roept scholen op om na te gaan of er nog materiaal aanwezig is van het project MOOOI of DOORDRAAIEN uit schooljaar 14/15. Het gaat bijvoorbeeld om verpakkingskokers, achtergronddoeken en handleidingen. Mocht een en ander nog in  jullie bezit zijn: graag inleveren bij de balie van Nieuwe Veste Breda ter attentie van Peter Korz, Cultuurwinkel Breda.

VRAGEN?
Voor vragen over het rooster van De Ontdekking kun je contact opnemen met Peter Korz via peter@cultuurwinkelbreda.nl of via tel  076 - 529 43 41 (ma t/m vrij van 14 – 18 uur). 

© Cultuurwinkel Breda