Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
05 07 2017
NBS Boeimeer wint groep 8 musicalwedstrijd in het Chassé Theater
Afgelopen dinsdag vond in het Chassé Theater de groep 8 musicalwedstrijd plaats. NBS Boeimeer ging er met de hoofdprijs vandoor. Zij voeren op 11 juli hun musical op in het Chassé Theater!

Op dinsdagochtend 20 juni streden drie scholen om de ultieme prijs: de opvoering van hun groep 8 musical in het Chassé Theater. Eerst kregen zij professionele zang- en acteerworkshops om de schoolmusical naar een nog hoger plan te tillen. Vervolgens imponeerden basisschool De Rietvink, NBS Boeimeer en Basisschool De Eerste Rith uit Breda de jury met een stukje uit hun schoolmusical. NBS Boeimeer kwam met hun scène en lied uit Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?  als winnaar uit de bus. Zij zullen op 11 juli hun groep 8 schoolmusical mogen opvoeren in het Chassé Theater.  

  

voor én achter de schermen  

Het was peentjes zweten, hard lachen en soms ook heel hard nadenken. Want voordat de leerlingen op het podium de show mochten stelen, werd er met zang- en acteerworkshops achter de schermen nog het nodige werk verricht. Hoe beeld je een emotie uit? Hoe maak je gebruik van de ruimte? In het artiestencafé, in de dansstudio, overal werd hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten voordat de scholen hun musical voor de driekoppige jury presenteerden in de Koninklijke drukkerij Em. de Jongzaal.  

  

van Niet te filmen tot Mamma Mia! 

Basisschool De Rietvink opende de groep 8 musicalwedstrijd met een scène en lied uit hun musical Niet te filmen, over een oude bioscoop waarin een internationaal filmfestival wordt georganiseerd om de oude bioscoop nieuw leven in te blazen. Met hun originele parapluscéne en vrolijke lied, was de jury onder de indruk van de humor, de aankleding en het leuke en originele thema van de musical. Vervolgens bracht NBS Boeimeer Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? over de laatste afleveringen van de gelijknamige tv-serie. Vol dans, zang én acteerwerk wisten de leerlingen de harten van de jury te stelen: “Iedereen wist precies welke plek en rol hij had en er werd erg goed geacteerd en gedanst”. Basisschool De Eerste Rith sloot af met de klassieker Mamma Mia! en bracht met hun enorme groep leerlingen de hele zaal aan het swingen. “Het plezier spat er vanaf”, aldus de jury. Na een langdurig overleg ging NBS Boeimeer er met de hoofdprijs vandoor, zij mogen hun musical opvoeren in het Chassé Theater!   

  

jury 

De jury bestond uit Pieter Donkers (publiciteit & marketing Chassé Theater), Karlijn Gerritsen (namens het Chassé Cultuurfonds) en Kim van Bragt (Kindercultuurnachtburgemeester 2017).  

  

Chassé Cultuurfonds  

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door het Chassé Cultuurfonds  


  • groepsfoto NBS Boeimeer

  •  

    © Cultuurwinkel Breda