Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
04 02 2016
Muziek Impuls & Professionalisering Cultuuronderwijs
Op dinsdag 26 januari kwamen bestuurders, directies en icc´ers van het Bredase basisonderwijs bijeen om zich te laten informeren over de twee regelingen van het Fonds voor Cultuurparticipatie: Professionaliseringsregeling en Muziek Impuls. Meer dan de helft van de basisscholen was aanwezig en velen hebben de intentie geuit om deel te nemen, met name aan de Muziek Impuls. Wij werken samen met het bestuur van Stg. Nutsscholen Breda aan een aanvraag voor beide regelingen. We zijn benieuwd wie we nog meer kunnen adviseren en ondersteunen. Laat het ons deze week nog weten.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie biedt scholen extra financiële middelen voor cultuureducatie. Het gaat om de regeling Muziek Impuls (meer muziek in de klas) en Professionalisering Cultuuronderwijs (verankering van cultuuronderwijs). Hoewel de regelingen afzonderlijke trajecten beschrijven, liggen er met beide regelingen kansen om de huidige situatie te versterken. Het bijzondere van de regelingen is dat de scholen de aanvraag dienen te doen. St. Nieuwe Veste & Cultuurwinkel informeren je graag over de mogelijkheden van deze regelingen en begeleiding bij de aanvraag. 
In bijgevoegde presentatie kunt u hierover meer lezen.

Informatiebijeenkomst 26 januari
Tijdens deze bijeenkomst werden van beide regelingen de inhoud en de voorwaarden onder de loep  genomen en vertaald naar wat dit betekent voor jouw school (of scholen). Daarbij is ons uitgangspunt voor beide regelingen om als school te ontzorgen. 
Bij vragen kun je uiteraard contact opnemen met Femke van de Wiel (femke@cultuurwinkelbreda.nl/ 06-51663117). 

Als vervolg op de informatiebijeenkomst zullen wij in februari scholen met belangstelling voor deelname bezoeken. Tijdens deze bezoeken nemen wij de directies en ICC-ers graag mee in een concrete en op de wensen van de school gebaseerde uitwerking van de regeling(en). 
 

Beeld: CultuurCollege (www.cultuurcollege.nl 

© Cultuurwinkel Breda