Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
18 05 2017
Museumschatjes ook weer in 2017
Met Museumschatjes kun je met groep 5 t/m 8 gratis een museum bezoeken.

Voor wie: alle groepen 5 t/m 8 van basisscholen in Noord-Brabant

Aanmelden: vanaf 15 mei 2017, 9:00u

Naar het museum: 2 oktober 2017 tot en met 9 februari 2018


Museumschatjes was in 2016 weer een succes! We zijn dan ook blij om te kunnen aankondigen dat er in 2017 weer een nieuwe editie zal zijn. Dit jaar kunnen er nog meer leerlingen gratis naar het museum, want de inschrijving is verhoogd naar 50.000 leerlingen! De periode zal daarom ook verlengd worden. In april kregen scholen en musea een brief met informatie over hoe u kunt aanmelden. Aanmelden is mogelijk vanaf 15 mei 2017 via de site van Erfgoed Brabant.

Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.

Voor het bezoek aan het museum worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.

Na deze inleidende les volgt het museumbezoek. Aan de hand van een gerichte opdracht gaan de leerlingen in groepjes op zoek naar een voorwerp dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen (erfgoed) kijken.

 info@erfgoedbrabant.nl 

© Cultuurwinkel Breda