Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
05 10 2015
Moois uit het veld: De kinderen die alles weten
Wat wordt er toch veel moois gemaakt en beleefd! Kijk mee met dit Brabantse pareltje van Theater Artemis. En als je dan zelf enthousiast gemaakt bent: je kan meedoen!

Theater Artemis werkte van 24 februari t/m 2 april 2015 samen met OBS het Klokhuis aan het project  De kinderen die alles weten.  De startvraag van het project was: Waar komt alles vandaan? Er werd door 260 kinderen 12 middagen gewerkt in 10 verticale werkgroepen onder leiding van 10 kunstenaars. Het project eindigde met een viering op een bijzondere plek, met rituelen, met dans, muziek en zang, met spijs en drank, met gewaden, beelden en afbeeldingen en met verhalen in een nieuwe taal: Het Misschiens. De film bij dit project is nu te bekijken op de website van Artemis

Artemis werkt nu (samen met jouw school?) toe naar een nieuw project, dat voortkomt uit De kinderen die alles weten. De kinderen gaan onder leiding van 3 kunstenaars aan de slag rond een 'grote vraag'. Ze mijmeren, improviseren en schetsen samen op een inspirerende plek buiten de school. Een nieuw avontuurlijk project waarin kinderen samen met hun leerkrachten hun onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen ontwikkelen. Heb je interesse in dit project, neem dan contact op met Erica van de Kerkhof (erica@artemis.nl).

De kinderen die alles weten ontstond in samenwerking met DansBrabant en werd ondersteund door BKKC, Triodos Foundation en Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

 

  

© Cultuurwinkel Breda