Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
09 02 2017
Meer muziek op jouw school? Dat kan!
Wil je meer en structureler muziekles en ook plannen maken voor de langere termijn, dan is de subsidieaanvraag voor de Muziekimpuls een aanrader. Om in aanmerking te komen en er komend schooljaar mee van start te kunnen gaan, moet de aanvraag voor 1 april 2017 binnen zijn. Een aantal scholen in Breda zijn sinds 1 juni 2016 al aan de slag en vergroten de komende 3 jaar de vaardigheden bij de leerkrachten door samen te werken met muziek- en dansdocenten, lokale popbands, brassbands en harmonieën. Ook biedt de 3-jarige regeling kansen om een doorlopende leerlijn uit te zetten, waardoor muziekonderwijs duurzaam verankerd is. De vele nieuwe digitale methodes Muziek zet muziek-collega Yvonne van der Ham voor je op een rij.

De Culturele Ladekast
Het inhoudelijk kader voor muziekonderwijs is de leerlijn uit de Culturele Ladekast. Deze is opgebouwd uit de kerndoelen, de leerlijnen van SLO en de culturele vermogens. De leerlijn is opgebouwd uit doelen per dubbel leerjaar voor het basisonderwijs. Zowel de school als de culturele instelling kan daarop de activiteiten per dubbel leerjaar bepalen. Iedereen heeft daarin een rol die we beschrijven in drie domeinen: wat de school zelf doet, wat de culturele instelling doet en wat er gezamenlijk wordt gedaan.

Vakdocenten en programma’s
In onze stad en wellicht om de hoek van jouw school werken vele muziekdocenten. De Nieuwe Veste adviseert graag bij het zoeken van de juiste persoon of groep. Ook zijn er mooie muziekprogramma’s die de leerlingen en de leerkracht een onvergetelijke muziekervaring bezorgen. LINK naar programma’s.  

Kortom de muziekimpuls is niet alleen een mooie opstap  voor beginnend talent op jouw school. Van muziek wordt iedereen gelukkig. Muziek helpt om de juiste mindset te vinden, om leerlingen succesvol door de school heen te helpen. Volgens wetenschappers als Mark Mieras en Rob Scheerder draagt muziek bij aan welbevinden en betere leerprestaties.  Lees je daar graag meer over, kijk dan op:

Informeer naar de voorwaarden bij: astrid@cultuurwinkelbreda.nl 

© Cultuurwinkel Breda