Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
10 02 2017
Makersbase nieuws
Al eerder kondigden we de nieuwe Makersbase aan, die Stichting Nieuwe Veste samen met Fablab Breda ontwikkelde. Vanaf volgende week is deze creatieve en inspirerende ruimte voor iedereen te bezoeken, achterin Bibliotheek Centrum. De eerste keer dat de Makersbase volstroomt is tijdens de kick-off van het project ‘Plastic Fantastic’ op donderdag 16 februari. Tijdens dit event komen studenten van het Florijn College in contact met bedrijven, kunstenaars en modeontwerpers die bezig zijn met plastic gebruik en plastic recycling.

Op donderdagmiddag 16 februari van 13:00 tot 15:00 uur presenteren een tiental bedrijven en kunstenaars zich in de Makersbase van Stichting Nieuwe Veste. In deze creatieve en inspirerende ruimte, laten ze studenten van het Florijn College zien welke oplossingen voor plasticrecycling zij hebben bedacht en toegepast in hun producten. De bedrijven worden tijdens ‘speeddates’ bevraagd door in totaal 100 studenten van de afdeling Communicatie en Marketing en studenten van de Modeafdeling.

Duurzaamheid

Voor de studenten van de afdeling Mode is deze middag de kick-off voor een langer lopend project dat onderdeel is van het keuzedeel Duurzaamheid. Het project loopt van 16 februari tot 18 mei en heeft als doel om studenten te laten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van hergebruikt plastic en hoe ze hiermee kleding of accessoires kunnen maken.

Van creatie tot realisatie

In 10 weken tijd doorlopen de studenten een creatief proces. Dat begint met brainstormsessies in de Makersbase, onder begeleiding van Marnix van de Vijver, docent Imaginering van het NHTV. Vervolgens werken de studenten tijdens speciale ateliermiddagen, met hulp van ‘Makerscoaches’, aan hun product. Dit doen ze met een 3D printer, lasersnijder, hittepers, en andere machines. De kick-off is mede georganiseerd door studenten Eventmarketing van het Florijn College.

Makersbase

In samenwerking met FabLab Breda heeft Stichting Nieuwe Veste het nieuwe concept Makersbase ontwikkeld. Deze creatieve en inspirerende ruimte bevindt zich achterin de Bibliotheek Centrum. Makersbase is een plek waar Bredanaars kennis kunnen maken met nieuwe technologie en onderzoeken welke mogelijkheden deze bieden. Het gaat hierbij om technieken als 3D-printen, robotica, programmeren en lasersnijden, maar ook traditionelere technieken zoals filmen, animaties maken en vloggen komen aan bod. Bovendien kan nieuwe technologie een middel zijn om creatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken.

www.makersbase.nl

https://www.youtube.com/watch?v=8J7JZcsoHyA 

© Cultuurwinkel Breda