Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
29 02 2016
Jouw Verhaal op Erfgoedweb junior!
Erfgoedweb junior is vernieuwd en dat vraagt om een prijsvraag. In de gedachte ‘vandaag is morgen geschiedenis' dagen we alle Bredase leerlingen uit tot een kleine oefening in geschiedschrijven.

De nieuwe website neemt je aan de hand van Het Bredaas Verhaal mee op reis door de geschiedenis van de stad. Ga op onderzoek naar verhalen rond jullie school. Verdiep je in 'ons' verleden door te zoeken op onderwerp of op thema. Of schrijf jij liever zelf geschiedenis?

Prijsvraag
Schrijf (met je klas) een 'Jouw Verhaal' over beroepen van weleer. Wat deden de begijnen als ze aan het 'noppen' waren? Wat doet een artsenijmenger, een cleijnsteker, een passementswerker of pijpenbakker? Waar komt een bepaalde uitdrukking of straatnaam vandaan? Waarom is een beroep verloren gegaan? En hoe zou het beroep er uitzien als het nu nog bestond? En hoe doet men dat in de toekomst?

De inzendingen dienen, voorzien van beeld (foto, tekening, filmpje), uiterlijk 1 april worden ingezonden naar Cindy Beck. De meest originele inzending wint een Hip Ambacht Instawalk met de hele klas.

Want ... 'wie schrijft, die blijft'!  

© Cultuurwinkel Breda