Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
21 08 2014
Inschrijving Kunstbende Scholenwedstrijd 14/15 geopend!
Organiseer je op school een cultuurproject waar je trots op bent en kun je wel wat extra CKV-budget gebruiken?

Kunstbalie en Kunstbende Noord-Brabant slaan de handen ineen om een podium te bieden voor deze krakers van cultuurprojecten. Presenteer je project tijdens de Brabantse Kunstbende Finale en maak kans op cultuurbudget voor jouw school. De leerlingen presenteren het project en maken kans op de Publieksprijs.Ter voorbereiding op de presentatie worden de leerlingen gecoacht door Kunstbende. De winnende scholen werken samen met Kunstbalie om het gewonnen bedrag zo effectief mogelijk in te zetten.

Met de Kunstbende Scholenwedstrijd willen Kunstbalie en Kunstbende directies, cultuurcoördinatoren en kunstvakdocenten inspireren om een kwaliteitsslag te geven aan hun eigen cultuurprogramma's. Tijdens een coachingsmiddag en de jaarlijkse Brabantse Kunstbende Finale worden de succesvolle projecten met elkaar gedeeld en wisselen we waardevolle kennis en ervaring uit binnen het voortgezet onderwijs.

Editie 2014
De eerste Kunstbende Scholenwedstrijd vond dit jaar plaats in het Chassé Theater in Breda tijdens de Brabantse Kunstbende voorrondes. 190 Scholen uit het voortgezet onderwijs in Noord-Brabant kregen dit schooljaar de uitnodiging om een inspirerend cultuureducatieproject in te dienen en mee te dingen naar de titel Cultuureducatieproject 2014. Er werden 7 projecten gepresenteerd door leerlingen van 15 verschillende scholen die daarmee kans maakten op een geldprijs van €2.500, €2.000 en €1.500, extra cultuurbudget en coaching.

De drie winnende scholen worden op dit moment door Kunstbalie gecoacht om cultuureducatie met het gewonnen bedrag stevig op de kaart te zetten binnen de school.

Criteria
Een vakjury beoordeelde de projecten op de volgende criteria:

•Onderwijs vernieuwing
•Samenwerking
•Samenhang
•Deskundigheidsontwikkeling van docenten
•Doorlopende leerlijnen.

Deze criteria vormen de kaders waardoor projecten die bijdragen aan talentontwikkeling -en creativiteit als inspirerend format overdraagbaar zijn aan andere scholen. 

Inschrijving
Schrijf je project in voor editie 14/15 via de website van Kunstbende Noord-Brabant.  

© Cultuurwinkel Breda