Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
05 03 2015
Het ABC van G(r)aaf Media
Scholengemeenschap Graaf Engelbrecht maakte samen met Mijn Kind Online een slimme sociale-mediaposter met 24 tips. Handig voor aanstaande brugklassers die de mediaklas G(r)aaf Media gaan volgen, maar natuurlijk ook voor andere scholen.

G(r)aaf Media
Graaf Engelbrecht ontwikkelde met hulp van Mijn Kind Online een mediaklas voor nieuwe brugklassers, G(r)aaf Media. De onderwerpen die in deze keuzerichting aan bod komen, variëren van beeldcultuur, tot  sociale media en ondernemen. Daar past natuurlijk geen lesboek bij, maar een website. Zie onderstaande link voor het lesmateriaal bij de volgende lessen: 

  • Bewegend beeld
  • Nieuwswijsheid
  • Reclame & Commercie
  • Identiteit & Imago
  • Sociaal met Media

De site biedt de theorie die je nodig hebt, aangevuld met foto’s en filmpjes maar ook (creatieve) opdrachten. Het gaat verder dan alleen toepassen van moderne media. De oorsprong van de media, de ontwikkeling en de invloed van verschillende media wordt besproken. Het is een site vol lekkernijen voor mediawijze leerlingen en leerlingen die mediawijs willen worden. Tussen en eind-resultaten worden onderling gedeeld op Blogger. Zo bouwen leerlingen gedurende het jaar hun eigen portfolio, de basis voor een carriere als Steven Spielberg, columnist, Gamemaker of  de ondernemer? 

In onderstaande Prezi zie je waarom Graaf Engelbrecht investeert het nieuwe mediaprofiel, welke publicaties en producten er al zijn en hoe ze verder willen. Heb je  vragen of opmerkingen rondom dit thema dan horen zij dat graag!

ABC van Sociale Media
G(r)aaf Media is ontwikkeld met hulp van Mijn Kind Online. Op hun site vind je ook de slimme sociale media poster met 24 tips, die gemaakt is om leerlingen te interesseren in de mediaklas.  Download de poster en ga aan de slag! 

© Cultuurwinkel Breda