Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
13 02 2014
HAFF en Cultuurwinkel Breda in Chassé
Het Chassé Theater nodigt leerlingen vanaf 8 jaar, leerkrachten, jongeren en docenten uit Breda van harte uit voor een bezoek aan de wereld van animatie, maandag 10 t/m woensdag 12 maart in Breda.

Van 10 t/m 12 maart kunnen scholen en hun leerlingen bij het Chassé kennis maken met (kwaliteits)animatie. Naast verschillende animatie filmprogramma’s, zijn er diverse workshops, kun je in de foyer de nieuwe animatie game Anim 2.0 spelen, kun je makers van animatiefilms ontmoeten en  kun je zelf dansen in de filmmachine (40 beelden rollen uit de printer waarna je flipboekje van jezelf kan maken). Bovendien is er dinsdag 11 maart een speciale middag voor docenten (zie onderstaand).

Het programma is mede tot stand gekomen met het Holland Animation Film festival, het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland. Basisscholen kunnen aan alles gratis meedoen. Het Voortgezet Onderwijs kan de workshops facultatief tegen kostprijs afnemen, de rest van het programma is ook voor hen gratis. Meer info & aanmelden: educatie@chasse.nlHAFF voor leerkrachten en docenten
Chassé wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om te laten zien wat we op het gebied van educatie kunnen betekenen en elkaar en andere docenten in deze sfeer nader te leren kennen. Op dinsdag 11 maart hebben zij daarom vanaf 15.45 tot 19.00 uur met veel zorg een programma samengesteld met informatie, educatie, vermaak en versnaperingen.

In de MK2zaal (kleine theaterzaal) tonen we HAFF winners on tour. We laten een selectie van de winnaars zien, die tonen dat animatie behalve een techniek ook een bijzondere kunstvorm is. Jelle van Dun, animation director, geeft ter introductie een how-to-masterclass op het podium. Ook presenteert Cultuurwinkel Breda de animatiegame L'Anim 2.0, de ‘kijkwijzer’ voor de leerlijn beeldcultuur en de concept programma's die de studenten van de minor Learning Experience Design van Communication & Multimedia Design (Avans Hogeschool) ontwikkelden.

Uiteraard verzorgen we hapjes en is er aansluitend van 18.15 tot 19.00 uur de gelegenheid om elkaar tijdens een borrel te ontmoeten. Graag bieden we docenten ook aan om één van de voorstellingen ’s avonds te bezoeken.

Aanmelden kan via educatie@chasse.nl met contactgegevens. Wanneer u een gratis kaartje voor één van de voorstellingen wilt ontvangen kunt u dit bij uw aanmelding vermelden. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 17 februari 2014. 
  

© Cultuurwinkel Breda