Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
03 07 2014
Design Pressure Cooker prijs voor Paardentram Experience!
De ‘Paardentram Experience’ is een cultureel erfgoed programma dat Imagination Lab samen met Stichting Cultuurbehoud Breda ontwikkelt. De experience is een installatie die voor het eerst in gebruik wordt genomen tijdens Open Monumentendag 2014.

De paardentram uit het Ginneken vervoerde reizigers uit begin 20e eeuw. Het is een tram vol verhalen, die wachten om verteld te worden. Het miniatuur van Stichting Cultuurbehoud Breda komt via een oude theatertruc tot leven in een nieuw jasje. Passanten van evenementen kunnen instappen en een beleving meemaken om nooit meer te vergeten.

De paardentram-maquette komt tot leven d.m.v een Pepper's Ghost beleving. Met deze techniek zet Imagination Lab bewegende beelden over de maquette, waardoor het lijkt of er in en op het dak van de fysieke paardentram mensen zitten en voor de tram een paard loopt.
Het Bredaas erfgoed komt op die manier in een boeiende en actieve vorm onder de aandacht van jongeren. Doordat de jongeren er individueel en in groepsverband mee aan de slag gaan, wordt erfgoed en de beleving van erfgoed betekenisvol en inspirerend. Door deze experience aan te vullen met een educatief erfgoedprogramma  kunnen we deze kennis valideren in het onderwijs.

Afgelopen donderdag 26 juni namen Stichting Cultuurbehoud Breda en Imagination Lab de Pressure Cooker prijs in ontvangst. De Design Pressure Cooker Breda heeft als doel de sectoren Leisure, Logistiek en Maintenance te laten samenwerken met de creatieve industrie. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Gemeente Breda in het kader van het project VIVID –value increase bij visual design, onderdeel van het Interreg programma twee zeeën.
In aanloop naar Open Monumentendag worden de partijen weer bijeengebracht om conform het ontwerp en de kwaliteitseis de experience te realiseren. Het programma wordt uitgewerkt om door Stichting Cultuurbehoud Breda bij scholen in het voortgezet onderwijs aan te bieden. 

© Cultuurwinkel Breda