Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
25 09 2014
De Canon van Lammers, vanaf zondag 28 september op TV!
Vanaf komende zondag wordt de tiendelige tv-serie De Canon van Lammers uitgezonden op Omroep Brabant.

Frank Lammers, Brabander in hart en nieren, gaat in een tiendelige tv-serie De Canon van Lammers op zoek naar wat de Brabantse geschiedenis zo bijzonder maakt.  De eigenzinnige acteur rijdt in zijn rammelbak door het Brabantse land. Hij bezoekt alle windstreken, in het Nederlandse en in het Belgische deel van het oude hertogdom, en ontmoet ter plekke bijzondere personen die hem meer vertellen over de unieke historie van Brabant. Het resultaat van Franks speurtocht door het Brabantse verleden is vervat in tien gevarieerde afleveringen, die samen ‘het Verhaal van Brabant’ vertellen. 

De televisieserie wordt vanaf zondagavond 28 september wekelijks uitgezonden bij Omroep Brabant. De volledige afleveringen zijn na uitzending terug te vinden op www.omroepbrabant.nl/uitzendinggemist.

 
De Canon van Lammers is een coproductie van Erfgoed Brabant en Omroep Brabant. Als uitvoerend producent treden de Cutjongens op. Deze tv-serie is mede tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Doelgroep 
De televisieserie is niet speciaal gemaakt voor het onderwijs, maar toch is er genoeg leuks en leerzaams te zien voor de oudste leerlingen van het PO en de jongste van het VO. Speciaal voor toepassingen in het onderwijs heeft Erfgoed Brabant losse items (zoals Romeinen of de Tweede Wereldoorlog) in chronologische volgorde gezet op de website Regiocanons. Bij een aantal items is bovendien lesmateriaal ontwikkeld. Nu al bij de items over Eerste Wereldoorlog en Industrialisatie, en er volgen nog meer.
Erfgoed Brabant adviseert leerkrachten/docenten die items in de klas willen vertonen eerst  zelf naar het betreffende filmpje te kijken om te kunnen inschatten of zij het geschikt vinden voor vertoning aan de leerlingen.

Voor een overzicht van de afleveringen kun je terecht op de website van Erfgoed Brabant


 

© Cultuurwinkel Breda