Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
06 02 2014
Foomp & Mieke Driessen op ‘Ontdekkingstocht’
Ruim 1.500 leerlingen uit groepen 3 en 4 maken op een groot aantal scholen in Breda dit voorjaar kennis met Foomp. In het kader van De Ontdekking rouleert een drietal sets met kunstwerken van school naar school. Het begeleidend lesmateriaal geeft aanwijzingen hoe de leerlingen door middel van Foomp (spreek uit: ‘foemp’) op speelse en bovenal actieve wijze leren waarnemen en ontdekken. Samen met Paula van Dijken heeft Mieke Driessen het kunstproject rondom haar figuurtjes met de witte kraaloogjes samengesteld.


Inmiddels vormen de Foomps een ijverig volkje dat in alle maten, soorten en kleuren kan opduiken met attributen van kroonkurken tot paperclips. Het speelse poppetje werd door de in Limburg geboren kunstenares in 2005 na haar opleiding aan Sint Joost in Breda bedacht. Door te stoeien met een knuffelbeest en kraalogen ontstond de eerste Foomp, die aanvankelijk vooral aansloeg bij kinderen om hun fantasie te prikkelen.
Inmiddels is er een website, waarop door enthousiaste reizigers vanuit alle delen van de wereld origineel aangeklede foomps worden getoond. “Ook heb ik een theatervoorstelling ontwikkeld met muziek en poppenspel door Foomps en geef ik workshops om kennis te maken met ‘het vrolijke Foomp-virus’. Als het goed is duiken ze – niet alleen in de wereld van kinderen – overal op.’’ Het motto dat de posters op scholen en de verpakkingen in de webshop siert, luidt dan ook: ‘Let’s Foomp the world’.


Het aangeboden programma in De Ontdekking kan uitgebreid worden voor hen die nog meer met Foomp willen:
De Workshop Foomp maken (door 1 of 2 docenten per groep vanaf € 40,- per uur ) of de theatervoorstellingen Foomp en het Vliegende Sprookjesboek of Foomps te Water (drie per dag per groep van 50 kinderen door muzikant en poppenspeelster voor totaal € 450,-) kunnen los worden geboekt bij Mieke Driessen via www.foomp.nl.
  

© Cultuurwinkel Breda