Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
31 10 2012
CKV Festival was weer een succes
Het CKV Festival is alweer voorbij. Op dinsdag 23 en 30 oktober hebben zeker 1000 leerlingen zich ondergedompeld in het culturele Breda. Op beide dagen hebben ze zich ingezet tijdens dans- en muziek workshops, verdiept in beeldcultuur, het Bredaas erfgoed bekeken en hun eigen talenten mogen ontdekken bij bijna alle culturele instellingen die Breda rijk is. Wij vonden het weer een succes en een extra benadrukking dat CKV een meerwaarde is voor de leerling. Bijna geen enkel ander vak kan ze deze ervaring bieden. We gaan ons inzetten om volgend jaar nog meer leerlingen te bereiken.


Het vak CKV staat momenteel ter discussie. Er is een wetsvoorstel ingediend om CKV niet meer te verplichten binnen het curriculum en zo de keuze aan de school te geven in hoeverre de school zich inzet voor de culturele vakken. Deze flexibelheid gaat ten koste van de kwaliteit en consequentie van het vak. We hebben nu weer door het CKV Festival benadrukt gekregen dat in aanraking komen met culturele activiteiten echt een meerwaarde is voor de leerling. Ze worden even buiten hun context geplaatst, komen in aanraking met andere manieren van recreëren en komen op plaatsen waar ze normaliter niet snel terecht komen. Dit geeft ze een nieuwe ervaring. Een mening vormen, vooroordelen bijstellen en je eigen talenten ontdekken, allemaal belangrijke vaardigheden die je persoonlijkheid vormen.

Voor het komende jaar willen we het aantal deelnemende scholen uitbreiden. We gaan in gesprek met de al deelnemende scholen en nog niet deelnemende scholen om erachter te komen wat we kunnen veranderen om een nog beter programma te bieden. Ook willen we weten waarom scholen er voor kiezen om niet deel te nemen, zo willen we samen kijken of we bij het voortgezet onderwijs en specifiek voor het vak CKV een inhoudelijke en kwalitatieve bijdrage kunnen leveren vanuit Cultuurwinkel Breda.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rond CKV en het CKV Festival, hou onze website en nieuwsbrief in de gaten!

  

© Cultuurwinkel Breda