Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
01 02 2016
Chassé trakteert!
Chassé Theater & Cinema is jarig en dat is duidelijk te merken in het feestelijke aanbod! Zo genieten op dit moment 1300(!) leerlingen van het HAFF jr., kunnen zij een kansje wagen voor Iep! en in de musicalwedstrijd. En vergeet het Fantastisch Kinderfilm Festival niet tijdens de carnavalsvakantie!

HAFF (Holland Animatie Film Festival) jr. (1-4 februari)
Ruim 1300 leerlingen van 20 Bredase basisscholen bezoeken het festival in Chassé Cinema, waar ze een uur aan kwaliteitsanimaties uit de hele wereld te zien krijgen. Er zijn films in allerlei technieken, gemaakt met de computer, met tekeningen, knipsels, poppen en spulletjes. In één film zie je de tekenaar aan het werk. Dit jaar zit er zelfs een korte film bij (Otto) die namens Nederland wordt ingezonden voor de Oscars!

Fantastisch Kinderfilm Festival (11-13 februari)
Het Fantastisch Kinderfilm Festival bestaat uit een programma van bijzondere, fantasierijke films én een groots opgezette speelplaats met interactieve installaties binnen het thema Reizen. Het festival, dat plaatsvindt tijdens de carnavalsvakantie, inspireert jonge kinderen van 2 tot 9 jaar om met hun verbeelding te spelen en dit spel met anderen te delen.

Groep 8 Musicalwedstrijd (23 juni)
Op donderdag 23 juni organiseert het Chassé Theater voor de tweede keer de Groep 8 Musicalwedstijd! Hebben jullie een toffe musical die het verdient om voor familie, vriendjes en vriendinnetjes opgevoerd te worden in het Chassé Theater? En willen jullie KBS Sinte Maerte opvolgen als winnaar van De Groep 8 Musicalwedstijd? Meld je klas uiterlijk 4 april aan via educatie@chasse.nl. 

Win de voorstelling Iep! voor je klas! (groep 4-5)
Op woensdagmiddag 9 maart speelt de voorstelling Iep! in het Chassé Theater. Het met prijzen overladen verhaal van Joke van Leeuwen komt naar het theater voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor de wedstrijd krijgen kinderen een leeg papier met alleen twee oogjes erop (download de kleurplaat onderaan deze pagina). Zij mogen zelf tekenen hoe zij denken dat Iep eruit ziet. De tekeningen moeten uiterlijk 26 februari ingeleverd (of opgestuurd) worden naar het theater. Chassé Theater kiest een winnaar en deze mag met de hele klas naar de voorstelling Iep!
NB Win je niet en wil je wel naar Iep! Maak dan gebruik van de Voordeel met je Biebpas-actie

Jouw Romeo & Julia VO (in aanloop naar slotweekend 22-23 april)
Het Chassé theater bestaat 20 jaar en organiseert daarom het project Jouw Romeo en Julia, in samenwerking met Nieuwe Veste. In april, precies 400 jaar nadat William Shakespeare zijn laatste adem uitblies, staat Breda bol van de Romeo en Julia-activiteiten. Ook als school kun je hieraan meedoen. St. Nieuwe veste en het Chassé Theater bieden verschillende mogelijkheden om met Romeo en Julia aan de slag te gaan. Zie onderstaande projectbeschrijving en neem contact op voor projecten op maat met Chassé en Nieuwe Veste. 

  

© Cultuurwinkel Breda