Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
05 02 2015
CARNAVAL met 123Zing!
Feest mee in polonaise met een ouderwetse carnavalskraker! Via de 123ZING-player volg je de speciale zangles en kun je meespelen met Boomwhackers !


Oefen het liedje met 123Zing, en schrijf je je eigen carnavals-couplet met het bijbehorende werkblad. Bekijk het hele lespakket, zodat je voor je eigen school of groep een originele carnavalskraker kan samenstellen.
TIP: Vraag het plaatselijke blaasorkest zodat jullie samen kunnen zingen én spelen in de optocht! De partituur voor het orkest is bij het lespakket gevoegd!

Kijk op de link voor meer informatie over de Carnaval-zangles van 123Zing.  

Nieuwe 123Zangers in Breda!
Een aantal deelnemers uit het Bredase onderwijs en cultuur behaalden onlangs het landelijke certificaat van 123Zing! Een enthousiaste en leergierige groep met leerkrachten en twee cultuurcoaches uit Breda en omstreken ging na de tweede ‘certificaat-dag’ met een concreet plan van aanpak op weg. Daarin veel tips, trucs en ideeën van trainers Cassandra Willemse en Sebastian van Zuijlen. Met de nieuwe bagage kan bijvoorbeeld op school samen met collega's en kinderen het muziekonderwijs – met name de zang – worden verbeterd! Felicitaties voor het behalen van het certificaat gaan onder meer uit naar collega’s van de Bredase basisscholen Weilust, Wisselaar en Effen en cultuurcoach Lizet van Beek, inmiddels 123Zing co-trainer bij Nieuwe Veste Breda.

Zie het filmpje dat het Fonds voor Cultuurparticipatie maakte tijdens de lessen van 123Zing, in het kader van deskundigheidsbevordering. 

© Cultuurwinkel Breda