Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
09 02 2017
Campagnes ‘Luisteren voor je lijst’ en nieuwe titels
Van vrijdag 17 februari tot vrijdag 10 maart (week 7 t/m 10, rondom de voorjaarsvakantie) gaan we van start met de campagne ‘Luisteren voor je lijst’. Deze selectie luisterboeken in de LuisterBieb app is nog relatief onbekend en biedt (voor)eindexamenkandidaten vwo/havo en vmbo een alternatieve en laagdrempelige manier om enthousiast te worden voor boeken en literatuur. De campagne richt zich op jongeren, docenten Nederlands en ouders.

Wil je je leerlingen op een nieuwe manier laten kennismaken met literatuur? Bent u geïnteresseerd in digitale mogelijkheden die het onderwijs kunnen ondersteunen? De gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek is een alternatieve en laagdrempelige manier om jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. Of ze nu sporten, met de bus reizen, of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar. Door ‘luisterend lezen’ kunnen ook niet-lezers het volledige boek leren kennen en beperken zij zich niet uitsluitend tot uittreksels of films. Hoe werkt het? De gratis LuisterBieb app is eenvoudig te downloaden naar tablet of smartphone. Iedereen die lid is van de Bibliotheek heeft toegang tot alle luisterboeken. Wie geen lid is, heeft toegang tot een selectie luisterboeken. In Luisteren voor je lijst staan titels voor zowel het VMBO als HAVO/VWO. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch. De luisterboeken zijn via wifi te downloaden. Hierna kan er altijd en overal geluisterd worden naar boeken van de literatuurlijst.

Breng de LuisterBieb onder de aandacht van jouw leerlingen Stimuleer uw leerlingen om gebruik te maken van deze app door de gratis promotieposter op te hangen (die kunt je hier bestellen), een e-mail te sturen, social media of de nieuwsbrief van jouw school in te zetten. Hiervoor kun je onze kant-en-klare tekstsuggestie gebruiken.

De LuisterBieb app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Meer informatie vind je vanaf 30 januari op bibliotheek.nl/luisterenvoorjelijst

 

Luisteren voor je lijst is een dienst van de Koninklijke Bibliotheek (KB). De KB wil hiermee de samenwerking tussen scholen en bibliotheken stimuleren. Zoals de KB dit ook doet via debibliotheekopschool.nl (in samenwerking met Stichting Lezen). 

© Cultuurwinkel Breda