Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
27 02 2014
Bredase winnaar van het Unicef Kinderrechten Filmfestival
Het was een drukte van jewelste op de vroege dinsdagochtend 18 februari 2014 in Pathé Breda. Leerlingen van verschillende Bredase basisscholen kwamen naar de première van hun zelfgemaakte films over Kinderrechten.

Zoals bij een echte filmpremière zagen de leerlingen eruit als filmsterren, meisjes in glitterjurken en de jongens strak in pak. De ochtend werd geopend door de Wethouder van onderwijs Saskia Boelema. Daarna werd de professionele jury voorgesteld, met als voorzitter de Spangas regisseur Kaj Driessen, Femke den Boer directrice van St Joost en onze eigen Cindy namens Cultuurwinkel Breda. Na het zien van 11 hele goede films, was het aan de jury om een winnaar te kiezen. De jury lette bij hun keuze op verhaal, techniek, acteerwerk en natuurlijk of er Kinderrechten in waren verwerkt. Na het noemen van de ‘special mention’ Een Rijk Gevoel van Mariadonk werd de winnaar van de ochtend bekend gemaakt, tatatatatata: De Driezwing met Verboden Informatie! Zij gaan naar de landelijke finale in Tuschinski Theater in Amsterdam op 20 juni 2014. En nu maar hopen dat zij gaan winnen!

Wie zijn de beste kinderrechten supporters?
Jij kunt de Bredase makers van alle 11 films nog steeds steunen door hun film te bekijken. Als ze de meeste kijkers hebben, winnen ze aan het einde van het landelijke festival een schoolreisje voor de hele groep!
 
De winnende film: Verboden Informatie van De Driezwing

  • .

  •  

    © Cultuurwinkel Breda