Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
13 02 2014
Driezwing winnaar Unicef Kinderrechten Filmfestival!
Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) is een filmproject voor groepen 6, 7 en 8, waarbij kinderen spelenderwijs leren over kerndoelen als burgerschap, mediawijsheid, sociale vaardigheden en natuurlijk kinderrechten. Maar liefst 11 klassen in Breda deden mee en maakten een film. Zij zien dinsdag 18 februari hun eigen film in de bioscoop!

Informatie zoeken op het internet. Kunnen zeggen wat je denkt. Een knuffel van je vader of moeder. Het zijn slechts een paar uitingen van vele kinderrechten in het dagelijkse leven. In totaal zijn er 54 kinderrechten. Ken jij ze allemaal?
Over deze kinderrechten kunnen hele interessante, leuke en mooie korte films gemaakt worden.  Maar liefst 11 klassen in Breda hebben dat gedaan! De leerlingen van deze scholen liepen dinsdag 18 februari over de rode loper; op die dag ging hun korte film in première in Pathé Breda! Bekijk hier alle resultaten:

De Weerijs – Voetballen
De Horizon – The rescue
De Weerijs – Verboden voor tovenaars
De Brakken – Geslagen
Vincent van Gogh – Weeskinderen hebben ook familie
De Horizon – De Vermiste kinderen
De Driezwing – Verboden Informatie - WINNAAR!
Mariadonk – Een rijk gevoel - SPECIAL MENTION
De Horizon – De vreemde film
De Brakken – Nooit meer oorlog
De Horizon – Bang voor het ziekenhuis

De jury, bestaande uit onder meer Spangas-regisseur Kaj Driessen, Femke den Boer (directeur van AKV/ST. Joost) en Cindy Beck (medewerker Cultuurwinkel Breda) de lastige taak de winnende film aan te wijzen. Zij kozen voor de korte film 'Verboden informatie' door leerlingen van De Driezwing, om de actieve rol van medeleerlingen in hun zoektocht naar informatie over kinderrechten. 'Een rijk gevoel' van De Horizon kreeg een 'special mention' voor de creatieve vormgeving van hun korte film.

 
Wie zijn de beste kinderrechten supporters?
Jij kunt de Bredase makers van alle 11 films nog steeds steunen door hun film te bekijken. Als ze de meeste kijkers hebben, winnen ze aan het einde van het landelijke festival een schoolreisje voor de hele groep!
Winnaar KRFF / De Driezwing - Verboden informatie


 

© Cultuurwinkel Breda