Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
06 04 2017
Bredase Leerlingen starten met Jazz Project
Komende week starten meer dan 1000 leerlingen uit groep 7 en 8 in Breda en omgeving met het “Jazz Project voor basisscholen”. In zes weken tijd maken de kinderen op een ongedwongen en interactieve manier kennis met jazzmuziek en gaan ze deze muziekstijl zelf zingen, spelen en samen beleven.
Uiteindelijk komen alle leerlingen samen in het Chasse Theater waar ze onder begeleiding van een live jazzband al het geleerde in de praktijk gaan brengen. Het Jazz Project wordt op 15 mei afgesloten en vormt daarmee een mooie opwarmer voor het Breda Jazz Festival dat tijdens het Hemelvaart weekend plaatsvindt van 25 t/m 28 mei a.s.


Drijvende kracht achter het jazzproject is de Bredase saxofoniste Naomi Adriaansz die het 7 jaar geleden nieuw leven heeft ingeblazen: “Toen ik nog op de basisschool zat heb ik het zelf mee mogen maken. Ik vond het een fantastische ervaring die mijzelf gestimuleerd heeft om in de jazz door te gaan. Het project werd toen nog georganiseerd door de Stichting Jazz Ten Toon, maar zij hadden er op een bepaald moment geen mankracht meer voor. Ik wilde niet dat het project verloren ging dus heb ik het met veel plezier opgepakt.” 

© Cultuurwinkel Breda