Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
06 02 2014
Bestaand programma op de leest van de Culturele Ladekast geschoeid
Vorig jaar is, in samenwerking met de minor cultuureducatie van Pabo Avans, gekeken hoe bestaande programma’s zich verhouden tot De Culturele Ladekast. Op basis van die meting kregen vijf programma-aanbieders middelen en begeleiding om hun programma te laten aansluiten bij de leerlijn voor cultuureducatie.

Wat zijn de resultaten?

Het MOTI Museum in Breda maakt al jaren mooie programma’s die goed bezocht worden door het basis en voortgezet onderwijs. MOTI wil de aansluiting met het onderwijs verder versterken. Zij ontwikkelde daartoe samen met Cultuurwinkel Breda een MOTI Meetlat; een meetlat waarlangs nieuwe programma’s worden gelegd om te kijken of zij voldoende aansluiten bij het curriculum van de scholen in het basis- en voorgezet onderwijs en de jongere bezoekers van het museum. De vragen in de meetlat gaan bijvoorbeeld over: is ons programma betekenisvol voor kinderen; sluit ons programma aan bij minimaal twee culturele leeropbrengsten uit de Culturele Ladekast? Is het nieuwe aanbod ook vakoverstijgend? Is ons aanbod een aanvulling op wat de school zelf kan organiseren? En nog vele andere vragen die een bijdrage leveren aan een mooi programma. We zijn met elkaar trots op de MOTI Meetlat en hopen ook andere programmamakers met de MOTI Meetlat te inspireren.

Ook de Grote Kerk, Theaterwerkplaats Tiuri, Chassé Theater en het Stadsarchief herijken hun cultuureducatieve aanbod naar de Culturele Ladekast. Meer daarover in de volgende nieuwsbrief. 

© Cultuurwinkel Breda