Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
03 04 2014
Beeldcultuur in the picture
De leerlijn Beeldcultuur vormde in 2010 de aanleiding voor de ontwikkeling van de doorlopende leerlijn cultuureducatie. Nu is het tijd om Beeldcultuur zelf weer even 'in the picture' te zetten.

Dat gebeurde afgelopen periode op verschillende momenten. Zo werd de serious game Anim 2.0 gepresenteerd tijdens het HAFF in Chassé. Wethouder Meeuwis introduceerde de Kijkwijzer en gaf een gastles 'beeldlezen' aan leerlingen van Dirk van Veen. En dan hebben we het nog niet over de rol van de Kijkwijzer in het Graphic Design Festival Breda! 

Kijkwijzer digitaal!
Vanaf deze week is de Kijkwijzer ook digitaal beschikbaar via kijkwijzer.cultuurwinkelbreda.nl. In de digitale versie kan je zelf beeld uploaden in een eigen omgeving en zo klassikaal bespreken. In de Kijkwijzer staan vier vragen centraal, die de basis vormen van de leerlijn Beeldcultuur. De Kijkwijzer is ontwikkeld om beeld beter te leren begrijpen. Gebruik de Kijkwijzer Digitaal ter voorbereiding aan een museumbezoek of andere culturele activiteit.

Graphic Design Festival Breda (GDFB)
Verkeersborden, pictogrammen, advertenties: zonder dat we het door hebben, wordt ons gedrag continu beïnvloed door beeld. GDFB staat stil bij de impact van dit soort ontworpen beelden in onze maatschappij. Donderdag 17 april start de 4e editie van dit festival dat je op ontdekkingstocht stuurt langs verschillende locaties in Breda. Als bezoeker leer je met andere ogen te kijken naar beelden die je normaal gesproken voor lief neemt. Tijdens de rondleidingen word gebruik gemaakt van de Kijkwijzer, waardoor je beeld nog beter leert te begrijpen en de kracht van beeld ervaart.
  

© Cultuurwinkel Breda