Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
Vaardigheidstraining Drama
De vaardigheidstraining drama is een actieve training waarbij je praktische tools krijgt aangereikt. Na elke training ontvang je een Hand-out met les - ideeën om meteen zelf aan de slag te gaan. Ervaar wat drama kan betekenen in jouw klas! Elke vaardigheidstraining heeft een ander thema en sluit aan bij de onder-, midden- of bovenbouw. Geschikt voor alle leerkrachten, ook voor hen die de pilot vaardigheidstraining al gevolgd hebben in 2015-2016. De trainingen worden door verschillende theaterdocenten gegeven.


Kosten: Trainingen als teamscholing: prijs in overleg.

VT I: Figurentheater
Datum:ntb
Locatie:Nieuwe Veste
Twee pakken melk komen tot leven en gaan op avontuur. Of een liefdesverhaal spelen met zelfgemaakte sokpoppen. Hoe je doe je dat? Fantasie, verbeelding en inleving zijn hierbij belangrijk. Een inspirerende praktische training waarbij je stapsgewijs leert hoe je met je klas figurentheater kunt doen. Geschikt  en toegankelijk voor alle leerkrachten. Sluit aan bij het Ontdekkings-programma van groep 1 en 2.

VT II: Fantasiespel
Datum:ntb
Locatie: Nader te bepalen
Niets is wat het lijkt in deze vaardigheidstour. Lang leve de verbeelding. Kinderen kunnen dat als de beste. Maar hoe begeleidt je dat als leerkracht. Hoe kun je er betekenis en vorm aan geven en dat kinderen in hun fantasiespel samen kunnen spelen met elkaar? Tijdens deze tour ervaar je zelf aan den lijve hoe je je verbeelding kunt gebruiken en vormgeven. Een ervaren theaterdocent reikt diverse tools hiervoor aan. En natuurlijk leer je ook veel van elkaar. 

VT III: Improviseren
Datum:ntb
Locatie: Nader te bepalen
IMPROVISEREN KUN JE LEREN. Stilzitten kan altijd nog. In deze vaardigheidstour zijn we altijd in beweging. Kijken, luisteren, snel reageren, samenspelen, impulsief zijn, bewegen. Improviseren is onvoorbereid spelen. Dat is spannend en uitdagend. In een tijd met drukke agenda’s en vastomlijnde programma’s zou je je kunnen afvragen; kan ik dat nog wel? In deze vaardigheidstour leer je hoe je dat doet en wat er voor nodig is om een goede improvisatie neer te zetten. Doe mee ervaar hoe verslavend het is en hoe je met je hele klas aan het improviseren kunt slaan. Als een frisse bries door het klaslokaal.

VT IV: Presenteren
Datum:ntb
Locatie:Nader te bepalen
Voor de een zenuwslopend voor de ander een stralend moment. Hoe begeleidt je je klas naar de eindmusical op school? Hoe kun je ervoor zorgen dat de musical een succesvolle afsluiting van het jaar wordt? In plaats van ‘die musical moet ook nog even…zucht’ kun je in deze vaardigheidstoer jezelf trainen hoe je het anders kunt aanpakken.  Aan bod komt: Rolverdeling, rolinvulling, transformatie, tekstkennis, tekstzegging, presentatie en overdracht.

Meer informatie
Neem contact op met Sacha de Heer sj.de.heer@breda.nl

Ook als je naast deze vaardigheidstraining behoefte aan een specifiek scholingsaanbod over Drama, neem dan contact op met Karlijn Gerritsen.
Informatie over scholing t.b.v. cultuureducatie algemeen, zie scholing en studiedagen voor leerkrachtendocenten en educatieve medewerkers 

© Cultuurwinkel Breda