Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
Maatschappelijke stage
De maatschappelijke stage (afgekort MaS) is een verplichte, korte stage voor jongeren in het voortgezet onderwijs, waarin zij kennis maken met vrijwilligerswerk en een (onbetaalde) bijdrage leveren aan de samenleving.

De MaS is een buitenkans voor kunst- en cultuurinstellingen! U kunt de energie en creativiteit van jongeren inzetten voor uw instelling. Elke geslaagde stage levert een ambassadeur op voor uw organisatie. Leerlingen zien wat vrijwilligers doen binnen Kunst & Cultuur en dat al dat moois niet kan bestaan zonder die vrijwilligers.

Voorwaarde voor succes is dat de leerling iets leuks en nuttigs kan doen en dat het de instelling iets oplevert. De jongeren krijgen meer binding met de instelling omdat zij een gerichte taak krijgen binnen de organisatie. Bovendien betekent MaS dat taken binnen een instelling gedaan kunnen worden waar eerder nog geen tijd of mankracht voor was.Het investeren in een maatschappelijke stage betekent vooral investeren in morgen: de MaS-ers van nu zijn de professionals en bezoekers van de toekomst.

Het inzetten van leerlingen kan op talloze manieren. Bijv. decors maken, kostuums ontwerpen, hand- en spandiensten bij het organiseren van een festival, assisteren bij (kinder)workshops.

Breda-Actief is de makelaar voor MaS in Breda en brengt betrokken partijen bij elkaar. Breda-Actief adviseert en ondersteunt kunst- en cultuurinstellingen bij het vormgeven van de MaS. Bijvoorbeeld: welke stagevorm is geschikt voor mijn organisatie, tips voor begeleiders, specifieke info over jongeren.

Heeft uw organisatie een leuke, leerzame en zinvolle maatschappelijke stage voor jongeren te bieden? Download dan het vacatureformulieren mail het ingevuld naar: info@masbreda.nl

Meer informatie?
Uw makelaar voor de sector Kunst, Cultuur & Media is Arjanne Boekhout. Mail a.boekhout@breda-actief.nlof bel 076 – 52 33 555 voor meer informatie of het maken van een afspraak.  

U kunt ook kijken op de website: www.masbreda.nl. Hier vindt u de nieuwste informatie, maar ook voorbeelden, tips en werkmaterialen die u gratis kunt gebruiken. 

Zie hieronder voor download van de website. 

© Cultuurwinkel Breda