Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
Cultuureducatie PO
Kinderen zijn onze toekomst. We willen dat ze zich ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen met een brede blik. Klaar voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Lessen in muziek, theater, media of kunst zijn niet alleen leuk, ze zijn nodig! Cultuureducatie daagt kinderen uit en laat ze ontdekken waar hun interesses en mogelijkheden liggen. Met cultuur prikkelen we de fantasie al op jonge leeftijd en wakkeren we de nieuwsgierigheid aan. Zo leren kinderen om zich staande te houden in een steeds veranderende samenleving.


De Ontdekking in ontwikkeling

Cultuureducatie in het basisonderwijs is belangrijk. Daarom werkt Nieuwe Veste samen met het onderwijs en het culturele veld aan de ontwikkeling van De Ontdekking. Met het thematische aanbod van De Ontdekking willen we flexibel inspelen op de behoefte van scholen, zodat cultuur écht een verrijking van de lesstof is.

De Ontdekking daagt kinderen uit en wil boeien, meevoeren en verwonderen. De Ontdekking verruimt de blik, verleidt tot het proeven van het onbekende en helpt daarmee een brede smaak te ontwikkelen. De Ontdekking geeft kinderen de kans een eigen mening te vormen én te uiten: wat vinden ze mooi – of juist niet – en waarom? Zo draagt De Ontdekking duurzaam bij aan de ontwikkeling van zelfbewuste kinderen die elkaar en de samenleving met open vizier en zonder vooroordelen tegemoet treden.

Nieuwe Veste bouwt aan een culturele infrastructuur in Breda, waardoor kinderen de kans krijgen om hun talent te ontdekken, creativiteit te vergoten en vaardigheden te ontwikkelen en daarmee op te groeien tot zelfbewuste mensen.

Hier lees je meer over de Ontdekking. 

© Cultuurwinkel Breda