Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
De Wijkbekijker
Weet je waar je woont? Kun je de wijk waar je huis staat aanwijzen op de kaart van Breda? En weet je wat de functie van de verschillende gebouwen die er staan is? Bij De Wijkbekijker staat de school- en woonwijk centraal.

Met behulp van dit digitale lespakket kan de leerkracht samen met de kinderen zelf aan de slag. De kinderen gaan op onderzoek in hun eigen wijk. Welke gebouwen, kunstwerken, beelden en teksten vallen op? Hoe hebben kunstenaars, architecten en vormgevers dit gemaakt? In dit lespakket komen alle aspecten van de vormgegeven omgeving aan bod. Zowel ontwerp als uitvoering en presentatie wordt door de kinderen zelf ervaren.

De Wijkbekijker is onderdeel van De Ontdekking en wordt aangeboden voor alle groepen 4 uit Breda. Leerkrachten kunnen zelfstandig met De Wijkbekijker aan de slag met behulp van de handleiding in het digitale lespakket.
Het project wordt gedocumenteerd op een weblog. Kijk daar hoe andere scholen er mee aan de slag zijn geweest. Als je met jouw school aan de slag gaat kun je deze weblog zelf aanvullen. 

© Cultuurwinkel Breda