Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
agenda
Alle | PO | VO
z m d w d v z
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
alle agenda items
Agenda items voor: januari
VSO-expo
De afgelopen maanden hebben de leerlingen en docenten van Het Brederocollege, Breda College, Visio en de Kei hard gewerkt aan kunstwerken voor de VSO-expo. Samen met medewerkers van Stedelijk Museum Breda hebben ze kunstwerken geselecteerd en meegedacht over de inrichting van de tentoonstelling. Het thema van de tentoonstelling is dit jaar Verborgen boodschappen. Geen makkelijk onderwerp, maar wel een thema dat de leerlingen uitdaagde tot het denken buiten de bestaande kaders. Op 10 januari wordt de VSO-expo geopend in tentoonstellingsruimte NEXT. De tentoonstelling is te bezoeken van 10 januari t/m 1 maart. NEXT is een gratis toegankelijke ruimte. Vanaf 1 januari is de toegang van het museum gratis voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar, dus een extra reden voor een bezoek met leerlingen!
25 01 2020
Cultuurnacht
Tijdens de Cultuurnacht zijn er in de Culturele Markthal meerdere activiteiten die voor jongeren interessant zijn. Jongeren kunnen in de Makersbase aan de slag met het programmeren van een Microbe en het maken van Fake News. Ook kunnen jongeren deelnemen aan de speciale Cultuurnacht podcast die gedurende deze avond gemaakt wordt. Houd de website van de Cultuurnacht in de gaten voor het volledige programma.
Wie je bent en hoe je je identificeert.. het is nogal een onderwerp. Samen met Chassé Cinema gaan we de uitdaging aan met [ID]EE.
Op dinsdag 28 januari vindt de kick-off van het project plaats in Podium Bloos en kunnen bezoekers een enerverende, multidisciplinaire avond verwachten waar het thema GENDER wordt uitgekleed. In een pilot van 3 edities (28 januari, 24 maart en 19 mei) brengen de cultuurinstellingen het beste van hun disciplines samen; film, theater en een unieke discussie tussen regisseur en theatermakers. Elke editie richt zich op een ander sub-thema waar [id]entiteit centraal staat.

[ID]EE #1: GENDER
De eerste editie van een serie van drie avonden waarin film & theater samenkomen en waar het begrip [id]entiteit centraal staat. Onder deskundige leiding van een moderator die het publiek op eigenzinnige wijze bij de avond betrekt. Te gast zijn filmmaakster Esmee van Loon en theatermakers Mees Walter en Anoek Oostermeijer.

19:30 Deuren open
20:00 Korte film Dubbel Geluk door Esmee van Loon
20:30 Q&A Esmee van Loon
20:45 Preview voorstelling Our life in color
21:00 Q&A theatermakers Esmee van Loon, Mees Walter en Anoek Oostermeijer
21:45 Einde avond

 

© Cultuurwinkel Breda