Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
oproep plaatsen
U kunt hier ook úw oproep plaatsen. Vul het formulier in, en na controle wordt uw advertentie op het prikbord geplaatst.

oproepen
Rederijkers Breda zoeken VO-docenten voor stripalbum

De Rederijkerskamer Breda zoekt samenwerking met VO-docenten voor het samenstellen van een stripalbum over de rederijkersgeschiedenis van Breda.

De rederijkers hebben vanaf 1436 tot op de huidige Nassau-dag veel voor Breda betekend. Met een parodie op Asterix ‘Het geheim van het gerijm’ willen wij laten ontdekken hoe het centrum van Breda nog sporen vertoont van rederijkers. De nieuwe strip, getekend door Luc Verschuuren (Bekend van: Brand in Breda) en geschreven door Frans Rookmaaker, laat zich als een hoorspel lezen.  Met in de centerfold een plattegrond, die de historische plekken laat zien die nog steeds te bezoeken zijn.

De financiering van de strip is rond; het album wordt mogelijk gemaakt door de rederijkers van Vreugdendal, aangevuld door sponsors. Graag bieden wij het album in het voorjaar van 2012 aan. Leerlingen van alle leeftijden die door Asterix-avonturen worden aangetrokken, kunnen een exemplaar ontvangen. Er worden prijzen uitgeloofd voor een origineel beeld/film/toneel-verslag van de speurtocht (uit te reiken door de burgemeester).

Rederijkers Breda zoekt enthousiaste docenten voor de uiteindelijke bewerking van de tekst, plaatjes en presentatie. Doel van de samenwerking is een optimale afstemming met de doelgroep in het onderwijs.

Geïnteresseerden kunnen via e-mail contact opnemen met schrijver en leraar Frans Rookmaker.Contact: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


 

© Cultuurwinkel Breda