Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
oproep plaatsen
U kunt hier ook úw oproep plaatsen. Vul het formulier in, en na controle wordt uw advertentie op het prikbord geplaatst.

oproepen
Nederlandse Bachvereniging zoekt jong pianotalent
{mtx_images_text}

De Nederlandse Bachvereniging is op zoek naar jonge, talentvolle pianisten tussen de 8 en 16 jaar voor de opnames van de vijftien Inventionen van Johann Sebastian Bach voor haar project All of Bach. Voor dit project voert de Nederlandse Bachvereniging tot aan haar 100-jarig bestaan in 2022 alle 1080 werken van J.S. Bach uit, registreert ze in beeld en geluid en maakt ze gratis toegankelijk via allofbach.com. Omdat de Bachvereniging historische instrumenten gebruikt voor Bachs muziek, worden de kinderen begeleid om de stukken op klavecimbel uit te voeren.

Allofbach.com
J.S. Bach schreef zijn vijftien Inventionen rond 1720 speciaal als studiemateriaal voor zijn eigen zoons en voor zijn leerlingen. Dé reden om ditmaal geen volwassen topsolisten, maar vijftien getalenteerde kinderen een kans te geven om deze werken uit te voeren voor All of Bach. Omdat er slechts weinig kinderen zijn die (op hoog niveau) klavecimbel spelen, richt de Bachvereniging zich hiervoor met name op pianisten. Vanzelfsprekend zijn ook andere toetsenisten welkom om zich aan te melden. Na een masterclass en lessen van klavecinisten Pieter-Jan Belder, Menno van Delft, Siebe Henstra en Tineke Steenbrink spelen de talenten de werken op klavecimbel tijdens een concert op zaterdag 16 april. Uiteraard worden de opnames daarna geplaatst op allofbach.com.

Aanmelden
Aanmelden kan door vóór 15 november 2015 een filmpje te sturen met een opname van één van de vijftien Inventionen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Kijk voor alle voorwaarden op bachvereniging.nl.Contact: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


 

© Cultuurwinkel Breda