Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
oproep plaatsen
U kunt hier ook úw oproep plaatsen. Vul het formulier in, en na controle wordt uw advertentie op het prikbord geplaatst.

oproepen
Jonge Dichter des Vaderlands

POËZIEPALEIS
Wie wordt de eerste Jonge Dichter des Vaderlands?
Ruim zestig jongeren van 16, 17 en 18 jaar hebben zich aangemeld als kandidaat voor de verkiezing van de Jonge Dichter des Vaderlands. Zij stuurden daarvoor 4 gedichten in. Op basis van deze inschrijvingen selecteerde de jury, bestaande uit Frans Timmermans, Arie Boomsma, Bas Kwakman, Vrouwkje Tuinman en Nyk de Vries, de 14 beste kandidaten.
Zij gaan door naar de volgende ronde: een masterclassweekend waarin deze 14 jonge dichters les krijgen van professionals in het schrijven en presenteren van poëzie. Aan het einde van het weekend presenteren de kandidaten zich live aan de jury. Aan hen de taak om 3 finalisten te selecteren. Deze jonge dichters krijgen een eigen poëzie-clip waarop het publiek online kan stemmen. Vlak voor de Landelijke Gedichtendag op 26 januari 2012, wordt de eerste Jonge Dichter des Vaderlands benoemd.

Wat doet een Jonge Dichter des Vaderlands?
De Jonge Dichter des Vaderlands wordt voor twee jaar benoemd en schrijft/rapt/performt vier keer per jaar een nieuw gedicht bij zelfverkozen gelegenheden of actuele gebeurtenissen.  Ook treedt hij of zij op tijdens grote jongeren- en of poëziefestivals als de nationale Gedichten-dag, Doe Maar Dicht Maar, Poetry International en het Wintertuinfestival.  Via Twitter/Facebook doet de Jonge Dichter des Vaderlands verslag van zijn/haar gedichten en activiteiten.
Partners en sponsoren
De Jonge Dichter des Vaderlands is een initiatief is van het Poëziepaleis in samenwerking met
Poetry International. Scholieren.com is mediapartner en zorgt onder meer voor verslaggeving van het weekend en publicatie van de gedichten.
Zie verder   http://www.poeziepaleis.nl/Contact: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


 

© Cultuurwinkel Breda