Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
oproep plaatsen
U kunt hier ook úw oproep plaatsen. Vul het formulier in, en na controle wordt uw advertentie op het prikbord geplaatst.

oproepen
EYE Filmmuseum zoekt gastdocenten!
{mtx_images_text}

EYE Filmmuseum biedt sinds dit schooljaar gastlessen in de klas voor het primair onderwijs in heel Nederland. Voor deze gastlessen zijn zij voor schooljaar 2015-2016 op zoek naar nieuwe docenten die deze gastlessen zouden willen gaan geven ter uitbreiding van de poule die ze nu al hebben.

Filmjuwelen is het erfgoedprogramma waarin de rijke filmcollectie van EYE centraal staat. Filmjuwelen geeft aandacht aan cultureel erfgoed en gebruikt film om het verleden visueel tastbaar te maken.
EYE biedt Filmjuwelen gastlessen in de klas aan. Het doel van de Filmjuwelen gastles is:
- Leerlingen enthousiasmeren voor film en kennismaking met EYE als instelling;
- Kennisoverdracht over film en contextualiseren van het filmprogramma;
- Voorkennis activeren bij de leerlingen door middel van vragen en de kijkhouding en de aandacht sturen door middel van kijkopdrachten;
- Aansluiten bij kerndoelen: 52, 55 en 56.

Er zijn drie gastlessen voor groep 3+4, groep 5+6 en voor groep 7+8. Voor meer informatie over de gastlessen zie onderstaande link.
Deze gastlessen biedt EYE sinds dit schooljaar aan en in het komende schooljaar 2015-2016 blijft EYE gastlessen aanbieden.
Ik ben op zoek naar nieuwe gastdocenten, met name in de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Flevoland, Friesland, Drenthe en Groningen.
Ken of ben je de docent(en) die het misschien interessant zouden vinden om gastdocent te worden? Bijgevoegd is het profiel van de gastdocent. In het profiel staat vermeld wat de functieomschrijving is en wat de gevraagde competenties en vaardigheden zijn.  Geïnteresseerden kunnen hun motivatie en C.V. uiterlijk 1 mei per e-mail sturen aan Marlies Balthus.

Ter aanvulling op het profiel van de gastdocent:
- de training voor de gastdocent is in juni 2015.
- de gastdocent ontvangt per gastles een vergoeding van € 75,- exclusief btw.
- de gastdocent ontvangt een reiskostenvergoeding.
- de gastdocent komt niet in dienst van EYE of van een bemiddelende instelling.
- de gastdocent moet in het bezit zijn van een geldige VAR verklaring.
- het aantal gastlessen dat de gastdocent gaat geven is volledig afhankelijk van het aantal inschrijvingen van de scholen.
- de gastdocent moet zoveel mogelijk ingepland worden bij scholen in de regio waar de gastdocent woont.

Voor vragen of meer informatie: Marlies Baltus, Educatie EYE Filmmuseum

+31 20 7582 366 | aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag | .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
IJpromenade 1, 1031 KT, Amsterdam | Postbus 37767, 1030 BJ, Amsterdam | eyefilm.nlContact: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


 

© Cultuurwinkel Breda