Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
oproep plaatsen
U kunt hier ook úw oproep plaatsen. Vul het formulier in, en na controle wordt uw advertentie op het prikbord geplaatst.

oproepen
ICQ-symposium: 7 maart te Tilburg

Op woensdag 7 maart nodigen Kunst in Zicht en Bureau CiST je van harte uit op het ICQ-symposium. Op deze namiddag laten beide projectpartners graag zien waaraan ze de laatste drie jaar werkten.

Sinds 2009 werden twee cursussen aan beide kanten van de grens Nederland-Vlaanderen op elkaar afgestemd. De CQ-cursus omvat de methodiek ‘je Creatief Quotiënt verhogen’, een methodiek die Kunst in Zicht ontwikkelde om op een kwaliteitsvolle manier de creativiteit te ontwikkelen binnen de school. De ICC-cursus leidt leerkrachten binnen het basisonderwijs op tot ‘Interne CultuurCoördinator’ van hun school, door hen inzicht te geven in het (lokale) cultureel aanbod en hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van een langetermijnvisie.

De bestaande cursus ICQ omvat de combinatie van CQ en ICC. Een groep van Nederlandse en Vlaamse experts keek kritisch naar de inhoud en de praktijk om ICQ in een werkbare en onderwijsverrijkende cursus te gieten. Binnen het huidige basisonderwijs heb je voor de realisatie van cultuureducatie zowel een structuur nodig - waarbij samenwerking met de culturele omgeving een rol speelt -  als een sterke inhoudelijke component. ICQ speelt in op beide noden. Binnen ICQ wordt gezorgd dat bij alle vakken een brede kijk op de ’ te leren en te weten’ stof ontstaat. Je eigen talenten ontwikkelen en deze op verschillende creatieve manieren te leren inzetten is de basis voor je persoonlijke ontwikkeling.

Wil je meer weten over deze kijk op creativiteit binnen het onderwijs, kom dan naar het symposium op woensdag 7 maart in Museum De Pont in Tilburg.Contact: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


 

© Cultuurwinkel Breda