header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief november 2012 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Busvervoer voor De Ontdekking altijd eerst aanvragen!

Ook al staat er op de schoolkalender bij een project van De Ontdekking ‘busvervoer’ vermeld, de bus komt niet ‘automatisch’ voorrijden. Het busvervoer moet vooraf eerst aangevraagd worden. Dat kan op de website van Cultuurwinkel Breda, ga naar De Ontdekking en dan naar de kindercultuurbus.  Daar staat ook een link naar de invulpagina van de busmaatschappij Brabant Expres. Alle relevante gegevens voor het busvervoer kunnen daarop worden ingevuld, waarna de busmaatschappij het vervoer bevestigt. Pas dan is het vervoer definitief en komt de bus op de afgesproken dag en tijd voor het bepaalde project voorrijden.


Lees verder

Werken met de doorgaande leerlijn cultuureducatie in Breda

Zoals jullie weten hebben we een model ontwikkeld voor het zelf maken van een doorgaande leerlijn. In september en oktober zijn er bijeenkomsten geweest voor VO en PO waar Femke van de Wiel, coördinator van Cultuurwinkel Breda, het model heeft toegelicht, besproken en zelfs hier en daar al is toegepast.

Wil je zelf aan de slag hiermee als cultuur coördinator binnen je school, cultuureducatiebeleidsplan, specifiek voor muziek, dans, beeldcultuur of erfgoed. Neem vooral contact met ons op, we ondersteunen je graag!

Houdt vooral ook de nieuwsbrief in de gaten voor oproepen over deelname aan pilots.

De nieuwe ICC cursus is gestart. Hier werken we ook met het model. De cultuureducatie- beleidsplannen die hieruit voort komen zullen dan ook een doorgaande leerlijn bevatten. Een waardevolle aanvulling op de bestaande cursus.


Lees verder

CKV Festival weer een succes

Het CKV Festival is alweer voorbij. Op dinsdag 23 en 30 oktober hebben 1.000 leerlingen zich ondergedompeld in het culturele Breda. Op beide dagen hebben ze zich ingezet tijdens dans- en muziek workshops, verdiept in beeldcultuur, het Bredaas erfgoed bekeken en hun eigen talenten mogen ontdekken bij bijna alle culturele instellingen die Breda rijk is.

Wil je zien hoe het was? Op onze facebookpagina vind je de foto's, of kijk op onze site bij CKV.
Wil je ook of wil je meer? Het meeste aanbod kan gedurende het schooljaar afgenomen worden!


Lees verder

Regeerakkoord erkent cultuureducatie voor PO en VO!

Het nieuwe regeerakkoord ziet er voor kunst en cultuur en specifiek voor cultuureducatie goed uit. Nadat vorig kabinet het mes zette in ons culturele kapitaal en het voortgezet onderwijs, erkent het nieuwe kabinet PO en VO.

Toch blijft het voortbestaan van CKV onzeker. Vanuit Cultuurwinkel Breda komt er naar alle VO scholen een voorbeeld brief die vervolgens naar Den Haag gestuurd wordt.
Kijk ook voor het laatste nieuws hierover op  digischool en reageer ook op het voorstel.


Lees verder

Zet cultuureducatie op je eigen site!

Om als school te laten zien dat je cultuureducatie belangrijk vindt, kun je nu met een banner op je eigen site hier extra aandacht aan geven.
Cultuurwinkel Breda heeft hier 3 verschillende banners voor. Wat houdt dit in? Onze icoontjes bewegend over het beeld met de zin 'ontdek cultuur op school'. Hiermee laat je zien dat cultuureducatie een plek heeft bij jou op school. En verwijs je geinteresseerden naar Cultuurwinkel Breda.


Lees verder

CQ Cursus van start in januari 2013!

Schrijf je in voor de CQ cursus!

CQ stimuleert de inhoudelijke kwaliteit van cultuureducatie in het basisonderwijs én bevordert uitwisseling van praktijkvoorbeelden.

CQ is een vervolg op de ICC cursus met een pedagogisch-didactische, filosofische onderbouwing. Een belangrijke verdieping, waarmee cultuureducatie echt een vaste plek in het onderwijs kan krijgen.

Wil jij ook een creatieve school? Ben je op zoek naar inbedding van creativiteit in je school? Wil je een cultuurbeleid voor je school formuleren? Wil je je leerlingen creatief leren denken? Wil je je ideeën met andere delen in een netwerk?
Schrijf je in!


Cultuuronderwijs tot in de buitenschoolse opvang

Steeds vaker zoeken basisscholen de samenwerking met kinderopvangorganisaties en culturele instellingen om kinderen ook buiten schooltijd met kunst en cultuur in aanraking te brengen. Bij de Nieuwe Veste in Breda is er een heuze kunstbso. De basis van de samenwerking is dat kinderen die naar de kunstbso gaan, op die dag ook een cursus volgen bij de Nieuwe Veste. Ze gaan naar vioolles, balletles of bijvoorbeeld naar het kinderatelier. Daarvoor en daarna zijn ze in de kunstbso. De bso functioneert als een huiskamer voor de kinderen. Ze zien en horen waar andere kinderen mee bezig zijn en maken elkaar enthousiast. Cultuurplein schreef hierover.


Lees verder

Activiteiten in november

Nederland leest 1 t/m 30 november

De donkere kamer van Damokles wordt tijdens de campagneperiode van donderdag 1 t/m vrijdag 30 november door de openbare bibliotheken gratis aan hun leden verstrekt. Bibliotheek Breda organiseert een aantal activiteiten bij deze campagne.

E-Pulse festival 28 oktober t/m 18 november

E-Pulse 2012 staat geheel in het teken van de nieuwe beeldcultuur. Met een expo virtual reality, interaction design en games, veel muziek en spectaculaire AV-performances tijdens BeeldLab en BeeldBattle toont het E-Pulse Festival de vele ontwikkelingen in de nieuwe media.


Lees verder

Agenda

1-11 Symposium De waarde van cultuur ( 's Hertogenbosch)

1-11 Lezing Docent van de toekomst (Amsterdam)

5-11 manifestatie Muziek telt in de klas (Amersfoort)

8-11 De aarzelde lezer over de streep, tweejarig wetenschappelijk congres van Stichting lezen (Amsterdam)

14-11 Regioconferentie Cultuur in de Spiegel (Boxtel)

20-11 Bijeenkomst CJP over de cultuurkaart en het vak CKV (Utrecht)

21-11 Regioconferentie Cultuur in de Spiegel (Breda)

 


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer