header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief Oktober 2012 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

De Ontdekking

Omdat er toch nog veel vragen bij ons binnenkomen rondom De Ontdekking hebben we op onze site een extra kopje aangebracht om de scholen wegwijs te maken. Op de homepage van de website van Cultuurwinkel Breda is onder de kopjes voor scholen / Primair Onderwijs / Leerkrachten / De Ontdekking alle informatie te vinden over het aanbod van De Ontdekking.

De roosters van De Ontdekking en het Extra Aanbod zijn via de digitale kcegids te bekijken(leesfunctie). Dit kan zowel via een link op de website van Cultuurwinkel Breda of rechtstreeks de kcegids

Per 1 oktober is het hoofdstuk FAQ’s aan het onderdeel De Ontdekking toegevoegd.


Lees verder

CKV Festival Breda 2012

Over drie weken is het zover! Dan zullen een groot aantal leerlingen van vier middelbare scholen in Breda en omgeving deelnemen aan de twee CKV Festivaldagen. dit festival wordt georganiseerd door Cultuurwinkel Breda, ism de culturele instellingen van Breda. De scholen die meedoen zijn Scala, het Graaf Engelbrechtcollege, Prinsentuin van Cooth Breda en het Onze Lieve Vrouwe Lyceum Breda.

Op één dag drie verschillende culturele instellingen bezoeken in de vorm van een voorstelling, workshop of rondleiding. Voor de leerlingen is het een eerste kennismaking met het cultureel aanbod van de stad Breda.


Lees verder

Het vak CKV tabee?

De demissionaire ministers Van Bijsterveldt (OCW) en Verhagen (EL&I) dienen een wetsvoorstel in om onder meer het verplichte vak CKV af te schaffen per schooljaar 2014-2015. In plaats van CKV willen de ministers een 'algemene wettelijke opdracht voor culturele vorming'  invoeren. Daarnaast wordt wiskunde verplicht in het profiel Cultuur en Maatschappij in de havo. Dat betekent dat in het verplichte profieldeel nog slechts gekozen kan worden tussen een cultuur- en een maatschappijvak. Geef ook je mening op onze facebookpagina
 


Lees verder

Dus volg de cursus CCO

Het onderwijs is zoals je ziet, altijd in beweging! Verschillende regelingen volgen elkaar op. Door jezelf inzicht te geven in visievorming en beleid maken voor cultuuronderwijs, ben je beter voorbereid op ontwikkelingen in het onderwijs en je vakgebied.
Vind je dat cultuureducatie verankerd moet worden bij jou op school en wil jezelf hier voor inzetten, dan is de CCO cursus iets voor jou!


Lees verder

Moviezone rechtstreeks in te plannen

Filminstituut EYE in Amsterdam heeft laten weten dat de MovieZone schoolvoorstellingen voortaan rechtstreeks door de scholen bij het filmtheater of de bioscoop kunnen worden ingepland op een moment dat het de school uitkomt. EYE zal zich daarvoor meer toe gaan leggen op het adviseren van actuele films en het aanbieden van context bij films voor deze doelgroep 12-19 jaar.


Lees verder

Maak je klaar voor Cultuureducatie met Kwaliteit!

Afgelopen maand hebben directies PO een brief
ontvangen van OCW waarin aandacht wordt gevraagd voor Cultuureducatie met Kwaliteit
In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie geïnformeerd over de aanvraag die Cultuurwinkel Breda doet binnen dit programma bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Wat nu de focus heeft binnen het nieuwe beleid is de rol van de school om zelf te werken aan de verbetering van cultuureducatie.
Cultuurwinkel Breda ondersteunt daar graag bij en biedt daarvoor in 2012/2013 de volgende opleidingen:

  • ICC, de cursus om intern cultuur coördinator te worden (start 25 oktober a.s.)
  • ICQ, de cursus om meer creativiteit in de les te brengen (start januari 2013)
  • Cultuurbegeleider, de vervolg opleiding voor ICCers (start januari 2013)

 


Lees verder

Agenda


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer